עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
הידעת? זה המאכל שהישראלים צורכים יותר מכל מדינה בעולם
בשנת 2022 הייתה הצריכה המקומית של עוף טרי בישראל הגבוהה בעולם ועמדה על 64.9 ק"ג לנפש בשנה, בעוד הצריכה במדינות ה-OECD נאמדה ב-31.8 ק"ג לנפש בשנה, בארה"ב המדורגת במקום השני נצרכו 50.8 ק"ג לנפש
לקראת חג הפסח, משרד החקלאות חושף את כל הנתונים והמספרים אודות ענף הבקר והעוף: לפי נתוני משרד החקלאות, ממוצע הצריכה של בשר בקר בשנת 2022 (טרי, מצונן וקפוא) עמד על כ-20.9 ק"ג לנפש.
הישראלים צרכו בשנת 2022 כ-196 אלף טון בשר בשנה, כ-39% מהכמות היא של בשר שנשחט בישראל וכ-61% מהכמות היא של בשר מיובא. בשנת 2022 לקראת חג הפסח, נצפתה עלייה בביקוש של כ-41% בהשוואה לממוצע כמות הבשר הנמכרת ברשתות השיווק ב"ימים רגילים".
ומה באשר לצריכתנו ביחס לעולם? כאמור, צריכת הבשר בישראל לפי נתוני משרד החקלאות עמדה בשנת 2022 על כ- 20.9 ק"ג לנפש, בעוד ממוצע הצריכה במדינות ה- OECD נמוך מישראל ועמד על 14.2 ק"ג לנפש בלבד. ארגנטינה מובילה במקום הראשון עם 36.9 ק"ג לנפש, במקום השני ארה"ב עם 25.3 ק"ג לנפש, ובמקום השלישי ברזיל עם 24.6 ק"ג לנפש .
בענף העוף, בשנת 2022 הייתה הצריכה המקומית של עוף טרי בישראל הגבוהה בעולם ועמדה על כ-65.4 ק"ג לנפש בשנה (מקור הנתונים ). בשנת 2022, לקראת חג הפסח נצפתה עלייה בביקוש לעוף של כ-32% ברשתות השיווק בהשוואה לממוצע כמות בשר העוף הנמכרת ברשתות השיווק ב"ימים רגילים". כיום, בענף העוף בישראל פועלים כ- 580 מגדלים (מקור הנתונים ).
ומה באשר לצריכתנו ביחס לעולם? כאמור, בשנת 2022 הייתה הצריכה המקומית של עוף טרי בישראל הגבוהה בעולם ועמדה על 64.9 ק"ג לנפש בשנה, בעוד הצריכה במדינות ה-OECD נאמדה ב-31.8 ק"ג לנפש בשנה, בארה"ב המדורגת במקום השני נצרכו 50.8 ק"ג לנפש בשנה ומלזיה במקום השלישי עם 49.7 ק"ג לנפש בשנה. הממוצע העולמי נאמד ב-14.9 ק"ג לנפש בלבד . צריכת העוף הגבוהה בישראל עשויה להיות מוסברת בכך שמזונות שונים מן החי שצורכים בעולם נצרכים בכמות הרבה יותר נמוכה מטעמי כשרות.