עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לפשטידת תפוחי אדמה כשרה לפסח
מתכון מוצלח לפשטידת תפוחי אדמה כשרה לפסח, מתאימה לכל ימות השבוע, לשבתות וחגים לצד כל מנה שתבחרו
מתכון לפשטידת תפוחי אדמה כשרה לפסח / מירב מלכה.
המצרכים לפשטידת תפוחי אדמה כשרה לפסח:
- 7 תפוחי אדמה מבושלים ומרוסקים לפירה.
- צרור כוסברה קצוצה.
- 1 ביצה קשה חתוכה לקוביות
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כוס שמן
- 1/2 לימון סחוט
- 1 אבקת אפיה (לא חובה)
- 6 ביצים מופרדות
אופן ההכנה לפשטידת תפוחי אדמה כשרה לפסח:
- בקערה מכניסים את תפוחי האדמה המעוכים לפירה ומוסיפים את הכוסברה והביצה הקשה
- מערבבים היטב ומוסיפים מלח, פלפל שחור, שמן, לימון ואבקת אפייה
- מערבבים הכל הייטב עד לאיחוד
- בכלי נפרד מקציפים את החלבונים לקצף יציב
- את החלמונים מוסיפים לתערובת הפירה ומערבבים היטב, מוסיפים את הקצף לתערובת הפירה ומערבבים היטב לאיחוד.
- מרפדים תבנית עגולה קוטר 22 ומשמנים אותה היטב.
- מעבירים את הבלילה של הפשטידה לתבנית המשומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ואופים במשך 40 דקות
- מגבירים את מעלות התנור ל200 ואופים כ 10 דקות נוספות לקבלת שיזוף.
בהצלחה רבה ובתאבון