מבזקים +
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 23°c
בני ברק 28°c
אשדוד 25°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 23°c
בני ברק 28°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוף עם פרוסות אננס ברוטב משגע

מנה בשרית משובחת ויוקרתית לכרעיים המתבשלים יחד עם פרוסות אננס ומתובלים ברוטב משגע וטעים במיוחד, מנה שתוכלו להגיש בכל שבת או חג 

מתכון לעוף עם פרוסות אננס ברוטב משגע
עוף עם פרוסות אננס ברוטב משגע צילום: אפרת ושדי

מתכון לעוף עם פרוסות אננס ברוטב משגע / אפרת ושדי

המצרכים לעוף עם פרוסות אננס ברוטב משגע:

  • 6 כרעיים
  • 1 בצל גדול חתוך לרצועות
  • 1 קופסא אננס פרוסות בשימורים
  • 2 כפות שטוחות סוכר חום / דמררה

לתיבול:

  • 1 כף גדושה גריל עוף
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף גדושה אבקת מרק בצל
  • 3 כפות סילאן
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • קורט מלח

אופן ההכנה לעוף עם פרוסות אננס ברוטב משגע:

  1. בסיר סוטאז' מטגנים את הבצל עם שמן עד לשקיפות
  2. מוסיפים כף סוכר חום/דמררה ומערבבים עד להמסת הסוכר
  3. ממשיכים לטגן עד לקבלת גוון זהוב ויפה, מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים משני הצדדים
  4. מוציאים את חלקי העוף והבצל מהסיר ומעבירים לתבנית
  5. מתבלים את העופות, מוסיפים מעל קצת שמן ומעסים את העוף היטב מכל הצדדים,
  6. מעל העוף מפזרים יפה את פרוסות האננס ולאח"מ שופכים מים בצידי התבנית.
  7. מוסיפים לתבנית עם העופות והאננס חצי מכמות המיץ של האננס מקופסת השימורים
  8. מכסים את העופות עם נייר אפיה ומעל מכסים בנייר כסף
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש על °180 ואופים במשך שעה וחצי עד שעתיים
  10. לקראת סיום האפיה מסירים את נייר הכסף והאפייה ומגבירים את עוצמת החום של התנור למקסימום
  11. אופים במשך רבע שעה נוספת עד לקבלת גוון שחום יפה.
  12. שימו לב לא לשרוף את העוף!
  13. מגישים לצד אורז, תפוחי אדמה או כל מה שאוהבים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art