עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לעוף עם פרוסות אננס ברוטב משגע
מנה בשרית משובחת ויוקרתית לכרעיים המתבשלים יחד עם פרוסות אננס ומתובלים ברוטב משגע וטעים במיוחד, מנה שתוכלו להגיש בכל שבת או חג
מתכון לעוף עם פרוסות אננס ברוטב משגע / אפרת ושדי
המצרכים לעוף עם פרוסות אננס ברוטב משגע:
- 6 כרעיים
- 1 בצל גדול חתוך לרצועות
- 1 קופסא אננס פרוסות בשימורים
- 2 כפות שטוחות סוכר חום / דמררה
לתיבול:
- 1 כף גדושה גריל עוף
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף גדושה אבקת מרק בצל
- 3 כפות סילאן
- 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- קורט מלח
אופן ההכנה לעוף עם פרוסות אננס ברוטב משגע:
- בסיר סוטאז' מטגנים את הבצל עם שמן עד לשקיפות
- מוסיפים כף סוכר חום/דמררה ומערבבים עד להמסת הסוכר
- ממשיכים לטגן עד לקבלת גוון זהוב ויפה, מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים משני הצדדים
- מוציאים את חלקי העוף והבצל מהסיר ומעבירים לתבנית
- מתבלים את העופות, מוסיפים מעל קצת שמן ומעסים את העוף היטב מכל הצדדים,
- מעל העוף מפזרים יפה את פרוסות האננס ולאח"מ שופכים מים בצידי התבנית.
- מוסיפים לתבנית עם העופות והאננס חצי מכמות המיץ של האננס מקופסת השימורים
- מכסים את העופות עם נייר אפיה ומעל מכסים בנייר כסף
- מכניסים לתנור שחומם מראש על °180 ואופים במשך שעה וחצי עד שעתיים
- לקראת סיום האפיה מסירים את נייר הכסף והאפייה ומגבירים את עוצמת החום של התנור למקסימום
- אופים במשך רבע שעה נוספת עד לקבלת גוון שחום יפה.
- שימו לב לא לשרוף את העוף!
- מגישים לצד אורז, תפוחי אדמה או כל מה שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון