מבזקים +
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 23°c
בני ברק 28°c
אשדוד 25°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 23°c
בני ברק 28°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לשקשוקת חצילים נדירה

מחפשים רעיון לסעודה רביעית? קבלו מתכון לשקשוקת חצילים נדירה וטעימה שתוכלו גם לשדרג אותה אם תוסיפו בהגשה בולגרית מגורדת

מתכון לשקשוקת חצילים נדירה
שקשוקת חצילים צילום: הדסה ברוכים

מתכון לשקשוקת חצילים נדירה / הדסה ברוכים

המצרכים לשקשוקת חצילים נדירה:

  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 ק"ג עגבניות קלופות וקצוצות גס
  • 2 גמבה אדומה מקולפת וקצוצה
  • 1 פלפל חריף קצוץ
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • פרוסות חציל מטוגנות / אפויות
  • ביצים כמספר הנפשות
  • כוסברה לקישוט
  • אופציה - בולגרית מגורדת

תבלינים:

  • 1 כפית שטוחה מלח קורט פלפל
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית שטוחה פפריקה
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • 1/2 כפית כרכום

אופן הכנה לשקשוקת חצילים נדירה:

  1. מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
  2. מוסיפים את השום והתבלינים ולאחר מספר שניות של ערבוב מוסיפים את העגבניות, הגמבה, הפלפל חריף והרסק.
  3. מבשלים במשך כשעה על להבה בינונית נמוכה בסיר מכוסה.
  4. לאחר שעה מוסיפים את פרוסות החצילים בצורה מסודרת אחד ליד השני ונותנים בישול של מספר דקות נוספות, בכדי שיספגו את הרוטב.
  5. שוברים ביצים פנימה וסוגרים עם מכסה
  6. מבשלים כ5 דקות נוספות עד להתייצבות הביצים.
  7. מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים עם לחם טרי.
  8. מי שרוצה לשדרג את המנה: מפזרים מעל השקשוקה בעת ההגשה גבינה בולגרית מגורדת

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art