עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון ללחמניות גבינות ותרד
מתכון נהדר ומוצלח ללחמניות במילוי גבינות ותרד, המצופות בהמון שומשום וקצח הנותנים להן טעם כמו של בייגל עסיסי ממולא בתערובת משובחת
מתכון ללחמניות גבינות ותרד / אפרת ושדי
המצרכים ללחמניות גבינות ותרד:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים
- 4 כפות סוכר
- 550 מ"ל מים
- 5 כפות שמן
- 1 כף מלח
למילוי:
- תרד קצוץ
- גבינת מוצרלה מגורדת
- גבינה בולגרית מגורדת
- גבינת גאודה מגורדת
- גבינה צהובה מגורדת
- מעט מלח
לציפוי:
- קערה עם מים
- קערה עם שומשום וקצח מעורבבים
אופן ההכנה ללחמניות גבינות ותרד:
הכנת הבצק:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ולשים היטב במיקסר במשך 7 דקות
- מכסים את קערת הבצק בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה
הכנת מילוי גבינה:
- מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את התרד, מוציאים מהאש ומעבירים לקערה
- מוסיפים את הגבינות ומעט מלח ומערבבים היטב לאיחוד.
הכנת הלחמניות:
- מחלקים את הבצקים לכדורים שווים, פותחים כל כדור בעזרת מערוך וממלאים בתערובת הגבינות
- בעזרת הידיים סוגרים את שני קצוות הבצק ומהדקים ללחמנייה ארוכה / עגולה
- טובלים את הלחמנייה בקערה עם מים ולאחמ"כ בשומשום והקצח ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 190° ואופים במשך 25 דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון