השר זאב אלקין ב׳רדיו 103׳ על ההתקדמות בהסדרה בלבנון: ״אנחנו קרובים בצורה אמיתית אבל זה עוד לא נגמר. ברגעים האחרונים של מו״מ אתה צריך לנהל בנחישות ולא לוותר על מה שחשוב לך״.
הרחבת הייצוג של החרדים ברשויות ובתאגידים ציבוריים
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת החוק להרחבת הייצוג החרדי ברשויות ובתאגידים ציבוריים. 33 חברי כנסת תמכו בהצעה, 9 התנגדו, 2 נמנעו והיא תועבר לוועדת הכנסת. בחלק מהחברות אין כלל ייצוג לעובדים הנמנים עם המגזר החרדי
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת החוק להרחבת הייצוג ההולם של בני האוכלוסייה החרדית ברשויות ובתאגידים ציבוריים (תיקוני חקיקה), התשפ"ג-2023 של חברי הכנסת משה גפני, יעקב אשר ויצחק פינדרוס. 33 חברי כנסת תמכו בהצעה, 9 התנגדו, 2 נמנעו והיא תועבר לוועדת הכנסת.
מוצע לקבוע שבכל חברה ממשלתית ייועדו משרות למגזר החרדי בהתאם לחלקם היחסי בכלל האוכלוסייה. עוד מוצע לקבוע, שבכל רשות מקומית, לרבות חברות עירוניות, ייועדו משרות לבני המגזר החרדי בהתאם לחלקם היחסי ברשות המקומית.
בדברי ההסבר נכתב: בשנת 2016 התקבל חוק ייצוג הולם של בני האוכלוסייה החרדית ושל עולים חדשים בשירות הציבורי (תיקוני חקיקה), החוק קובע העדפה מתקנת לבני המגזר החרדי במשרדי הממשלה ובדירקטוריונים של חברות ממשלתיות, אך אינו חל על רשויות מקומיות, חברות ממשלתיות ועוד.
בקרב עובדי הרשויות המקומיות והחברות העירוניות בערים שבהן מתגוררים תושבים הנמנים עם המגזר החרדי, פעמים רבות מספר העובדים הנמנים עם המגזר החרדי נמוך ביחס למספר החרדים המתגוררים באותה רשות.
כך לדוגמה בירושלים, שבה מהווה המגזר החרדי למעלה מ-40% מכלל תושבי העיר היהודים, מספר העובדים בעיריית ירושלים הנמנים עם המגזר החרדי נמוך משמעותית, ומוערך בכ-2% בלבד, בעוד רבים מהם עובדים במשרות זוטרות.
כך גם בחברות הממשלתיות ובתאגידים שהוקמו בחוק, דוגמת בנק ישראל, חברת הדואר, חברת החשמל, חברות נמל אשדוד וחיפה, רכבת ישראל, חברת דירה להשכיר, קופות החולים, תאגידי מים ועוד, בהם אחוז העובדים מבני המגזר החרדי נמוך ביותר, ובחלק מהחברות אין כלל ייצוג לעובדים הנמנים עם המגזר החרדי.