עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לעוגת שוקובו אישית כשרה לפסח
מתכוננים לפסח? הנה לכם מתכון שכדאי לשמור ולהכין לכבוד החג המתקרב, עוגת שוקובו אישית מצופה בפירורים ומעניקה טעם משובח ומלא עניין
מתכון לעוגת שוקובו אישית כשרה לפסח / נועם זיגדון
המצרכים לעוגת שוקובו אישית כשרה לפסח:
- ½ קופסת ממרח שוקולד אהוב
לעוגה:
- 3 ביצים M
- 1/2 כוס סוכר
- קורט מלח
- 1/2 כפית תמצית שקדים
- 2 כוסות שקדים טחונים
- 1 כף גדושה קורנפלור
- 1/2 שקית אבקת אפיה
לקצפת:
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
- 1 כף סוכר
אופן ההכנה לעוגת שוקובו אישית כשרה לפסח:
- מכניסים לשקית זילוף את ממרח השוקולד, ממלאים בתבנית סיליקון כדורים קטנים, ומכניסים למקפיא
הכנת העוגה:
- בקערה, מקציפים את הביצים עם הסוכר, התמצית שקדים והמלח עד לקבלת קצף תפוח ובהיר
- מפסיקים את פעולת המיקסר ובתנועת קיפול מוסיפים את הקורנפלור, אבקת האפיה והשקדים הטחונים, מערבבים באיטיות עד לאיחוד.
- יוצקים לתבנית בנונית משומנת
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ-10 דקות
- מוציאים מהתנור ומקררים היטב
- בעזרת קורצן עגול, קורצים 15 עיגולים, את שאריות העוגה מפוררים לפרורים ומניחים בקערה.
הכנת הקצפת:
- בקערה, מכניסים את מצרכי הקצפת ומקציפים הייטב עד לקבלת קצף יציב
אופן הרכבת העוגה האישית:
- על בסיס כל עוגייה מניחים כדור שוקולד קפוא, סביבו מזלפים קצפת ומגלגלים בפירורים.
- אופן הרכבת העוגה האישית - נועם זיגדון
- מניחים בתבנית ומכניסים לקירור עד להגשה.
בהצלחה רבה ובתאבון