מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 25°c
ירושלים 24°c
בית שמש 27°c
בני ברק 34°c
אשדוד 27°c
י"ג תשרי התשפ"ה | 15.10.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 25°c
ירושלים 24°c
בית שמש 27°c
בני ברק 34°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לשבקיה מוצלחות וטעימות

לכל חובבי השבקיות: תמיד חלמתם לדעת איך מכינים אותן? הנה מתכון קל להכנה ומוצלח בתוספת סרטון הדרכה כיצד יוצרים אותן

מתכון לשבקיה מוצלחות וטעימות
שבקייה צילום: אתי זוהר

מתכון לשבקיה / אתי זוהר

המצרכים לשבקייה:

מידה בכוס חד פעמי חם

לבצק:

  • 1 נטורינה / מרגרינה
  • 1.5 כוסות מים רותחים
  • 1/4 כפית מלח
  • 6 עד 7 כוסות קמח (לפי הצורך)

לסירופ:

  • 3 כוסות סוכר
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 כפית מיץ לימון

אופן ההכנה לשבקייה:

  1. ממיסים את הנטורינה עם המים והמלח על הגז ומוסיפים קמח לפי הצורך עד לקבלת בצק נוח לרידוד
  2. מחלקים את הבצק ל 4 ומרדדים כלח חלק למלבן גדול
  3. חותכים את המלבן למלבנים בינוניים וכל מלבן חורצים 5 חריצים ארוכים שלא נוגעים בקצה.
  4. מקפלים את המלבן ל4 פעמים ומגלגלים פנימה בכדי ליצור את הצורה המיוחדת. (מצורף סרטון הכנה)
  5. אופן הכנת השבקייה - אתי זוהר
  6. מטגנים את השבקיות בשמן עמוק עד להזהבה.

הכנת הסירופ:

  1. בסיר מכניסים את כל מצרכי הסירופ ומבשלים במשך כ  18 דקות על אש גבוהה.
  2. טובלים את השבקיות ומניחים על צלחת נגשה.
  3. מי שאוהב ניתן לפזר שומשום.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art