עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לשבקיה מוצלחות וטעימות
לכל חובבי השבקיות: תמיד חלמתם לדעת איך מכינים אותן? הנה מתכון קל להכנה ומוצלח בתוספת סרטון הדרכה כיצד יוצרים אותן
מתכון לשבקיה / אתי זוהר
המצרכים לשבקייה:
מידה בכוס חד פעמי חם
לבצק:
- 1 נטורינה / מרגרינה
- 1.5 כוסות מים רותחים
- 1/4 כפית מלח
- 6 עד 7 כוסות קמח (לפי הצורך)
לסירופ:
- 3 כוסות סוכר
- 3 שקיות סוכר וניל
- 2 כוסות מים
- 1/2 כפית מיץ לימון
אופן ההכנה לשבקייה:
- ממיסים את הנטורינה עם המים והמלח על הגז ומוסיפים קמח לפי הצורך עד לקבלת בצק נוח לרידוד
- מחלקים את הבצק ל 4 ומרדדים כלח חלק למלבן גדול
- חותכים את המלבן למלבנים בינוניים וכל מלבן חורצים 5 חריצים ארוכים שלא נוגעים בקצה.
- מקפלים את המלבן ל4 פעמים ומגלגלים פנימה בכדי ליצור את הצורה המיוחדת. (מצורף סרטון הכנה)
- אופן הכנת השבקייה - אתי זוהר
- מטגנים את השבקיות בשמן עמוק עד להזהבה.
הכנת הסירופ:
- בסיר מכניסים את כל מצרכי הסירופ ומבשלים במשך כ 18 דקות על אש גבוהה.
- טובלים את השבקיות ומניחים על צלחת נגשה.
- מי שאוהב ניתן לפזר שומשום.
בהצלחה רבה ובתאבון