מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 12°c
חיפה 15°c
ירושלים 9°c
בית שמש 14°c
בני ברק 28°c
אשדוד 14°c
כ"ד חשון התשפ"ה | 25.11.2024
תל אביב 14°c
באר שבע 12°c
חיפה 15°c
ירושלים 9°c
בית שמש 14°c
בני ברק 28°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לבורקס מבצק פריך מושלם במילוי שווארמה

מתכון לבורקס מבצק פריך הממולא בתערובת של שווארמה עסיסית, מאפה מושלם כתוספת לצד כל מנה אהובה

מתכון לבורקס מבצק פריך מושלם במילוי שווארמה
בורקס מבצק פריך מושלם במילוי שווארמה צילום: freepik

מתכון לבורקס מבצק פריך מושלם במילוי שווארמה / אתי זוהר

המצרכים לבורקס מבצק פריך מושלם במילוי שווארמה:

למילוי שווארמה:

  • 700 גרם חזה עוף פרוס
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • תבלין לשווארמה
  • פפריקה
  • כמון
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות

לבצק הפריך:

מידה בכוס חד פעמי חם

  • 4 כוסות קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים רתוחים

אופן ההכנה לבורקס מבצק פריך מושלם במילוי שווארמה:

הכנת השווארמה:

  1. בקערה, מכניסים 3 כפות שמן זית, מעט מלח, פלפל שחור, כפית תבלין שווארמה, מעט פפריקה ומעט כמון (אופציונלי)
  2. מערבבים היטב ומוסיפים פנימה את חזה העוף, מערבבים שוב הייטב כך שחזה העוף יהיה מתובל הייטב,
  3. מחממים מחבת עם תחתית עבה על אש גבוהה וצורבים את חזה העוף המתובל משני הצדדים עד להשחמה נאה .
  4. מקררים וחותכים את חזה העוף לרצועות דקות כמו שווארמה ומניחים בצד .
  5. מטגנים רצועות בצל עד להזהבה
  6. מוסיפים את הבצל הזהוב לרצועות חזה העוף הצרובות ומערבבים יחד היטב .

הכנת הבצק:

  1. מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד ומניחים אותו בצד למשך כ 20 דקות
  2. מחלקים את הבצק ל 4 חלקים שווים
  3. מרדדים כל חלק לעלה דק מאוד
  4. מניחים מהמילוי בקצה ולגלגל לרולדה (לחתוך קצוות מיותרות)
  5. מגלגלים את הרולדה לספירלה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. בכדי שתיווצר ספירלה גדולה, מניחים מספר רולדות בזו אחר זו עד שנוצרת ספירלה גדולה.
  7. *ניתן להכין להשאיר כרולדה מבלי לגלגל לספירלה.
  8. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום וקצח
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד להזהבה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art