עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לפסטלים קריספיים ממולאים בשר
הנשנוש הכי טעים שיש ליום שישי, פסטלים ביתיים קריספיים והכי מוצלחים שיש, ממולאים בתערובת בשר משובחת וביצה קשה ומעניקים את טעמם המיוחד לקציצה מלאת עניין
מתכון לפסטלים קריספיים ממולאים בשר / אתי זוהר
המצרכים לפסטלים קריספיים ממולאים בשר:
- 7 תפוחי אדמה גדולים אדומים (מבושלים עם הקליפה)
- 500 גרם בשר טחון
- 1 בצל קצוץ
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 3 ביצים קשות (אופציונלי)
- מלח
- פלפל שחור
- קינמון
- כמון
אופן ההכנה לפסטלים קריספיים ממולאים בשר:
- מצננים את תפוחי האדמה לאחר הבישול, מקלפים ומרסקים אותם לפירה רך
- מוסיפים לפירה מעט מלח ופלפל שחור ולשים בידיים עד לקבלת פירה חלק וללא גושים.
- מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את הבשר, הפטרוזילה, מלח, פלפל שחור, כפית גדושה קינמון וחצי כפית כמון שטוחה.
- מערבבים היטב ומבשלים כ8 דקות תוך ערבוב תמידי
- מורידים מהאש ומצננים מספר דקות עד לקירור
- את הביצים הקשות חותכים לרבעים (לא חובה )
- משמנים את הידיים מעט, לוקחים חופן מהפירה, משטחים על היד ומניחים במרכז הפירה כף ממילוי הבשר ורבע ביצה וסוגרים הייטב מהצדדים כלפי פנים ומגלגלים לקציצה .
- מכינים את כל הפסטלים ומניחים בצד על נייר אפיה/תבנית.
- טובלים בביצה ואחר כך בפירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק
- מוציאים על צלחת הגשה ומתענגים.
בהצלחה רבה ובתאבון