עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לפיצה טעימה בטירוף
אוהבים פיצות ביתיות? קבלו את המתכון המנצח לפיצה עם רוטב עסיסי ובצק מושלם שפשוט לא תפסיקו להכין את זה
מתכון לפיצה טעימה בטירוף / אתי זוהר
המצרכים לפיצה טעימה בטירוף:
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 1 כף מלח
- 4 כפות סוכר + 1 כפית
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3 + 1/2 כוסות מים פושרים
- 1/2 כוס שמן זית
לרוטב פיצה:
- 2 קופסאות שימורים עגבניות מרוסקות
- 4 כפות רסק עגבניות
- 1 כף סוכר
- מעט מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- 1 כפית גדושה שום גבישי
- 1 כפית פפריקה
- 1 כף תבלין פיצה
אופן ההכנה לפיצה טעימה בטירוף:
הכנת הבצק:
- בצלוחית, מכניסים 1 כפית סוכר, 2 כפות שמרים ו1/2 כוס מים פושרים, מערבבים היטב ונותנים לזה לתסוס במשך כ5 דקות.
- בקערה, מכניסים את כל יתר המצרכים היבשים ומערבבים היטב לאיחוד, מוסיפים את השמן ואת תערובת השמרים שהתססנו בצלוחית ומערבבים, את המים מוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק אחיד.
- מניחים את הבצק למנוחה של 15 דקות ולשים אותו שנית היטב במשך מספר דקות.
- מתפיחים פעם שניה במשך כשעה כאשר הבצק מכוסה בנייר כסף
הכנת רוטב פיצה:
- בסיר מכניסים את כל המרכיבים לרוטב ומבשלים על האש גבוהה תוך ערבוב תמידי עד שכל הנוזלים מצטמצמים, טועמים, מתקנים תיבול ומקררים .
הכנת הפיצה:
- מורחים מעט שמן זית על גבי נייר אפיה בתבנית של תנור
- משמנים מעט את הידיים ומכדררים מהבצק כ 5 כדורים
- משטחים כל כדור לפיתה בעזרת הידיים או המערוך.
- מורחים מעל כל עיגול בצק רוטב פיצה, מפזרים גבינה צהובה, גבינה בולגרית, זיתים או כל תוספת שאוהבים.
- מתפיחים פעם שלישית את הפיצות במשך 15 דקות.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים עד להזהבה
בהצלחה רבה ובתאבון