עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לרולדה רכה ומרשימה
מתכון נהדר לרולדה מרשימה ויוקרתית שמתאימה גם כתוספת מיוחדת למשלוח מנות לכל אלו שאוהבים להשקיע
מתכון לרולדה רכה ומרשימה / אפרת ושדי
המצרכים לרולדה רכה ומרשימה:
- 4 ביצים מופרדות
- 1/2 כוס סוכר
- 2 + 1/2 כפות קקאו
- 1/2 כוס שמן
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כוס קמח
- למילוי קרם:
- 1 שמנת מתוקה 32% להקצפה
- 1 כוס חלב סויה אלטרנטיב
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גר)
- 1 כף אבקת סוכר
אופן ההכנה לרולדה רכה ומרשימה:
- מפרידים את הביצים
- בקערת המיקסר מכניסים את החלבונים ומתחילים להקציף, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קצץ יציב,
- לאחמ"כ מוסיפים את החלמונים, שמן, אבקת אפיה, וקמח ומפעילים שוב את המיקסר על מהירות הכי נמוכה רק עד לקבלת מרקם חלק ויציב,
- מעבירים את התערובת לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה משומן מעט, ומשטחים הייטב
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך 10 דקות
- מוציאים את העוגה, ומגלגלים אותה בעדינות יחד עם נייר האפייה, ממתינים מעט ופותחים את הרולדה בחזרה, מניחים מעל מגבת שתכסה את הרולדה ומניחים להצטננות,
הכנת קרם למילוי:
- בקערת המיקסר מכניסים את השמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, חלב סויה והאבקת סוכר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.
ההרכבה:
- לאחר צינון מוחלט של העוגה מורחים שכבת קרם ומגלגלים לרולדה
- מכניסים את הרולדה להקפאה עד להתייצבות מוחלטת.
ציפוי הרולדה:
- ממיסים 1 שוקולד מריר ו1 חמאת קקאו (250 גר') מוסיפים שברי שקדים קלויים וגרוסים, מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
- שופכים את תערובת השוקולד על הרולדה הקפואה כך שהיא תהיה מצופה מכל הכיוונים ומכניסים להקאה עד להתייצבות.
- מזלפים מעל שושני קצפת ומניחים קישוטי שוקולד אהובים.
בהצלחה רבה ובתאבון