מבזקים +
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 22°c
ירושלים 21°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 28°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 22°c
ירושלים 21°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 28°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לדבלה/ פזואלוס – עוגיות מטוגנות מצופות בסירופ וסוכריות

מתכון נפלא לעוגיות דבלה הנקראות גם פזואלוס, עוגיות מטוגנות הטבולות בסירופ ומעניקות טעם מתוק ומיוחד לכבוד כל חג, בפיזור של סוכריות צבעוניות תקבלו נשנוש מתוק וצבעוני המתאים במיוחד לימי הפורים

מתכון לדבלה/ פזואלוס – עוגיות מטוגנות מצופות בסירופ וסוכריות
דבלה עוגיות מטוגנות מצופות בסירופ וסוכריות צילום: נועם זיגדון

מתכון לדבלה/ פזואלוס – עוגיות מטוגנות מצופות בסירופ וסוכריות / נועם זיגדון

המצרכים לדבלה/ פזואלוס – עוגיות מטוגנות מצופות בסירופ וסוכריות:

כוס מדידה חד פעמית חמה

לבצק:

  • 4 ביצים L
  • ¼ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 3 כוסות קמח מנופה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 כפות שומשום

לסירופ:

  • 3 כוסות מים
  • 2 כוסות סוכר
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה לדבלה/ פזואלוס – עוגיות מטוגנות מצופות בסירופ וסוכריות:

הכנת הבצק:

  1. בקערה מכניסים את הקמח, הביצים, הסודה לשתיה והוניל ולשים הייטב עד לקבלת בצק אחיד (הוא יוצא מעט קשה)
  2. נותנים לו לנוח במשך כרבע שעה
  3. מקמחים את המשטח עבודה בקורנפלור ומרדדים חתיכה של בצק בעזרת מערוך כמה שיותר דק
  4. חותכים לרצועות בעובי של 3 ס"מ
  5. תופסים את תחילת הרצועה במזלג ומכניסים לתוך סיר עם שמן עמוק, מגלגלים את הזלג עד שנוצר שבלול, מטגנים משני צדדים עד להזהבה נאה ומוציאים לצלחת
  6. מצננים הייטב.

הכנת הסירופ:

  1. בסיר קטן מכניסים את כל מצרכי הסירופ ומבשלים במשך כ- 20 דקות על הגז, מערבבים היטב עד לקבלת סירופ חלק.
  2. טובלים את העוגיות המטוגנות בסירופ ומפזרים מעל סוכריות צבעונית

בהצלחה רבה ובתאבון.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art