עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
ממתק ססגוני ומעניין: מתכון לתמרים ואגוזים במילוי מרציפן
מחפשים מתכון לממתק צבעוני ומיוחד לפורים? קבלו מתכון לתמרים במלית מרציפן צבעוני המעניקים ססגוניות וטעם מיוחד, מתאימים כתוספת במשלוח מנות או כקינוח בסעודת פורים
מתכון לתמרים ואגוזים במילוי מרציפן / נועם זיגדון
המצרכים לתמרים ואגוזים במילוי מרציפן:
- 2 כוסות קמח שקדים
- 2/3 כוס סוכר
- ¼ כוס מים
- ½-1 כפיות מיץ מלימון סחוט
- 3 טיפות תמצית שקדים
אופן ההכנה לתמרים ואגוזים במילוי מרציפן:
הכנת מרציפן:
- בסיר קטן שמים את הסוכר עם המים והמיץ הלימון ומבאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-2 דקות
- מקררים מעט את הסירופ ומוסיפים את השקדים
- לשים לבצק אחיד, אפשר במיקסר ומחלקים ל -4 חלקים
- מוסיפים טיפה צבע מאכל רצוי לכל חלק ולשים עד לקבלת צבע אחיד
למרציפן ואגוזים:
- מחלקים את המרצפן לכדורים קטנים
- מצמידים חצי אגוז מלך מכל צד של הכדור, לוחצים מעט ומגלגלים בסוכר
לתמרים ממולאים:
- מגלגלים לנקניק קטן את המרציפן, מגלגלים בסוכר ומכניסים בתוך תמר חצוי בעזרת צבט לחרוץ חריצים.
בהצלחה רבה ובתאבון