מבזקים +
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 23°c
בני ברק 28°c
אשדוד 25°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 23°c
בני ברק 28°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למאפינס עננים מחופש לליצן

רעיון מעולה למשלוח מנות חגיגי ומעניין יותר, מאפינס שוקולד בגרסת הליצנים, מתכון קל ומוצלח למאפינס שוקולד בציפוי גנאש, סוכריות וכובע ליצן המורכב מגביע גלידה ועדשים

מתכון למאפינס עננים מחופש לליצן
מאפינס ליצן צילום: נועם זיגדון

מתכון למאפינס עננים מחופש לליצן / נועם זיגדון

המצרכים למאפינס עננים מחופש לליצן:

  • 250 מ"ל שמנת צמחית או מתוקה
  • 1 ביצה L
  • ⅔ כוס סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • ½-1 כוסות קמח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • מטבעות שוקולד

לגנאש:

  • ½ כוס שמנת מתוקה / צמחית (חצי מ250 מ"ל)
  • 100 גרם שוקולד מריר

לכובע ליצן:

  • גביעי גלידה
  • עדשים
  • שוקולד מריר מומס (להדבקת העדשים)

אופן ההכנה למאפינס עננים מחופש לליצן:

  1. מקציפים במטרפה את הביצה עם השמנת המתוקה, התמצית וניל והשמן ומוסיפים את הסוכר ואת הקמח בהדרגה, מערבבים הייטב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה
  2. יוצקים לתוך תבניות מאפינס ומכניסים לכל מאפינס מטבע שוקולד
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים עד שקיסם יוצא יבש

הכנת הגנאש:

  1. ממיסים במיקרוגל או על הגז את השמנת עם השוקולד עד לקבלת שוקולד חלק
  2. מורחים על המאפינס ומקשטים בסוכריות צבעוניות מסביב.

הכנת הכובע:

  1. מדביקים בעזרת שוקולד מומס 3 עדשים לאורך גביע גלידה ותוקעים אותו על המאפינס כשהגנאש עדיין לא התקשה.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art