מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לאוזני המן חלביות במילוי נוגט

מתכון מיוחד לאוזני המן והפעם בגרסה החלבית, במלית של ממרח נוגט שתוכלו להמיר בכל ממרח אהוב, אוזני המן מוצלחות שלא תפסיקו לאכול אותן

מתכון לאוזני המן חלביות במילוי נוגט
אוזני המן חלביות במילוי נוגט צילום: אריאל קדושים

מתכון לאוזני המן חלביות במילוי נוגט

המצרכים לאוזני המן חלביות במילוי נוגט:

לבצק:

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה
  • 3 חלמונים L
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1/2 כף גרידת לימון
  • 350 גרם קמח (2.5 כוסות)
  • 1/2 כפית אבקת אפיה

למילוי:

  • ממרח נוגט (או כל ממרח אהוב)

אופן ההכנה לאוזני המן חלביות במילוי נוגט:

  1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה עם אבקת הסוכר
  2. מוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה, חלמונים תמצית וניל וגרידת לימון.
  3. מערבלים הייטב ומוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת האפיה
  4. מערבבים הייטב עד לקבלת בצק רך ואחיד.
  5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה.
  6. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול
  7. קורצים עיגולים ובמרכז כל עיגול מזלפים ממרח נוגט (או כל מה שאוהבים) (יש לשים לב לא לשים יותר מדי שיהיה נוח בסגירה)
  8. לאחר מכן סוגרים את אוזני המן מהצדדים ומהדקים הייטב את הקצוות, בכדי שלא יפתחו.
  9. מניחים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בניר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות. ואופים במשך 12-15 דקות עד להזהבה נאה.

טיפים להצלחה:

  • לפני ההכנסה לתנור מכניסים להקפאה וכך לא נפתחות הקצוות.
  • ניתן לזלף את המילוי בעזרת שקית זילוף

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: אריאל קדושים

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art