מבזקים +
תל אביב 22°c
באר שבע 21°c
חיפה 22°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 32°c
אשדוד 22°c
י"ג תשרי התשפ"ה | 15.10.2024
תל אביב 22°c
באר שבע 21°c
חיפה 22°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 32°c
אשדוד 22°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למאפה שמרים במילוי גזר וגבינת קשקבל

מחפשים רעיון לארוחת ערב משביעה וחגיגית? קבלו מתכון למאפה שמרים במילוי גזר, ירק קצוץ וגבינת קשקבל המעניקים טעם מיוחד למאפה מלוח משובח

מתכון למאפה שמרים במילוי גזר וגבינת קשקבל
אילוסטרציה צילום:  freepik

מתכון למאפה שמרים במילוי גזר וגבינת קשקבל / שחר שלומית

המצרכים למאפה שמרים במילוי גזר וגבינת קשקבל:

מידות אוניברסליות

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1 ביצה
  • 150 גרם חמאה או מחמאה
  • 1/3 כוס שמן
  • 1 + 1/2 כוסות מים חמימים

למלית:

  • 300 גרם גזר מגורר מטוגן
  • 300 גרם גבינת קשקבל
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • שומשום / קצח

אופן ההכנה למאפה שמרים במילוי גזר וגבינת קשקבל:

  1. בקערה מכניסים את השמרים, הסוכר והמים החמימים, מערבבים היטב ומניחים לתסיסה למשך מספר דקות.
  2. מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש, מוסיפים את השמן, החמאה והביצה ולשים היטב, לקראת סיום מוסיפים את המלח ולשים עד לקבלת בצק אחיד וטוב.
  3. מצפים את הבצק במעט שמן ומכסים בניילון נצמד
  4. מניחים בצד מכוסה לתפיחה עד הכפלת נפח

הכנת המילוי:

  1. בקערה מכניסים את כל המצרכים ומערבבים היטב עד לאיחוד

הרכבת המאפה:

  1. לאחר שהבצק תפח, מרדדים חתיכה של בצק לעובי של 3 מילימטר וחותכים לריבועים
  2. ממלאים כף מהמלית ומהדקים את המאפה הייטב, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים עוד חצי שעה
  3. מברישים את המאפה בביצה טרופה ומפזרים שומשום
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ20-25 דקות עד הזהבה.
  5. מוציאים מהתנור ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art