מבזקים +
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 20°c
בית שמש 23°c
בני ברק 30°c
אשדוד 25°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 20°c
בית שמש 23°c
בני ברק 30°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת עוקץ הדבורה – טורט במלית קרם ובציפוי שקדים מקורמלים

מתכון מוצלח וטעים במיוחד לעוגה חגיגית ומלאת עניין טורט שכבות במילוי של קרם וניל חלבי ובציפוי של שקדים מקורמלים בדבש המעניקים קריספיות לעוגה מושלמת

מתכון לעוגת עוקץ הדבורה – טורט במלית קרם ובציפוי שקדים מקורמלים
עוגת עוקץ הדבורה צילום: מירב מלכה

מתכון לעוגת עוקץ הדבורה – טורט במלית קרם ובציפוי שקדים מקורמלים / מירב מלכה

המצרכים לעוגת עוקץ הדבורה – טורט במלית קרם ובציפוי שקדים מקורמלים:

קוטר תבנית של 26

לעוגה:

  • 2 ביצים L (או 4 m)
  • 1/4 כוס סוכר לבן (50 גרם)
  • 1 חמאה חתוכה לקוביות (100 גרם)
  • 1/2 כוס חלב (ניתן להמיר במים)
  • 2 וחצי כוסות קמח לבן
  • 1 כף שמרים

לציפוי:

  • 1 כוס שקדים ואגוזים פרוסים (100 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1/4 כוס דבש (80 גרם)
  • 100 גרם חמאה
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה

למלית:

  • 2 שמנת מתוקה (כל אחד 250 מ"ל)
  • 1/2 כוס חלב (120 מ״ל)
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 1/4 כוס סוכר (50 גרם)

לסירופ:

  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/5 כוס דבש
  • מעט לימון סחוט

אופן הכנה לעוגת עוקץ הדבורה – טורט במלית קרם ובציפוי שקדים מקורמלים:

הכנת העוגה:

  1. מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כ10 דקות מנמיכים מהירות ומוסיפים פנימה את השמן
  2. ממשיכים להקציף באיטיות ומוסיפים בהדרגה את הקמח והשמרים עד לתערובת חלקה.
  3. מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת היטב ומשטחים הייטב
  4. מניחים בצד במשך שעה להתפחה.

הכנת הציפוי:

  1. בסיר על אש נמוכה ממיסים את החמאה ומוסיפים פנימה את השמנת המתוקה, הדבש והסוכר, מגביהים את האש ומביאים לרתיחה, מכבים את האש ומוסיפים את השקדים והאגוזים.
  2. מערבבים ומניחים בצד עד לצינון מוחלט
  3. מורחים מעל הבצק את הציפוי (בעדינות לא להוריד אוויר)
  4. מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים אותה במשך 20-25 דקות עד להזהבה, לנעוץ סכין לבדוק שמוכנה.
  5. לאחר האפייה מניחים להתקררות מוחלטת.

הכנת הקרם:

  1. מקציפים את השמנת המתוקה עם החלב, אינסטנט פודינג, והסוכר עד לקרם יציב ומכניסים למקרר.

הכנת הסירופ:

  1. בסיר מריחים את המים עם הסוכר והדבש עד להתמוססות מוחלטת, מוסיפים את הלימון ומורידים מהאש.

אופן הרכבת העוגה:

  1. חוצים לשניים את העוגה
  2. את החלק התחתון מרטיבים במחצית מהסירופ בעזרת כף
  3. מזלפים את הקרם על החלק התחתון של העוגה שהרטבנו בסירופ ומניחים על הקרם את השכבה העליונה ומרטיבים בסירופ שנשאר.
  4. שומרים בקירור עד להגשה.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art