מבזקים +
תל אביב 22°c
באר שבע 21°c
חיפה 22°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 32°c
אשדוד 22°c
י"ג תשרי התשפ"ה | 15.10.2024
תל אביב 22°c
באר שבע 21°c
חיפה 22°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 32°c
אשדוד 22°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת גבינה פירורים קרה בזילוף ריבת חלב

העוגה המוכרת בשדרוג קטן המשבח את העוגה ומעניק לה יופי וטעם מיוחד יותר, עוגת גבינה ופירורים בזילוף ריבת חלב

מתכון לעוגת גבינה פירורים קרה בזילוף ריבת חלב
עוגת גבינה פירורים קרה בזילוף ריבת חלב צילום: אתי זוהר

מתכון לעוגת גבינה פירורים קרה בזילוף ריבת חלב / אתי זוהר

המצרכים לעוגת גבינה פירורים קרה בזילוף ריבת חלב:

לבסיס:

  • 3 כוסות קמח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כוס שמן
  • 1 כפית מיץ לימון / מים
  • גרידת לימון (אופציונלי)

לקרם המילוי:

  • 1 שמנת מתוקה (250 מיל)
  • 2 כפות פודינג וניל
  • חצי כוס סוכר + 1 כף סוכר
  • 500 גרם גבינה לבנה

אופן ההכנה לעוגת גבינה פירורים קרה בזילוף ריבת חלב:

  1. בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבסיס ומערבבים היטב בעזרת מזלג עד לקבלת בצק פירורים
  2. לוקחים כוס אחת מפירורי הבצק ומפזרים על תבנית אניגליש קייק (משץמשים בזה אח"כ לפיזור מלמעלה)
  3. את יתרת פירורי הבצק מהדקים היטב על תבנית אפייה נוספת עגולה 22
  4. מכניסים את שתי התבניות לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 20 דקות או עד להזהבה נאה .
  5. מוציאים מהתנור ומצננים הייטב

הכנת קרם המילוי:

  1. מקציפים היטב שמנת מתוקה עם פודינג וניל ו-1 כף סוכר עד לקבלת קצף יציב
  2. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה וחצי כוס סוכר עד לאיחוד
  3. מערבבים בתנועות קיפול את הגבינה עם הקצפת עד לקבלת קרם אחיד.
  4. את קרם הגבינה שנוצר מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן
  5. מזלפים פרחים על התבנית עם שכבת הבצק המלאה בתבנית העגולה ואת הפירורים בתבנית האניגליש קייק לוקחים ומפזרים מעל קרם הגבינה.
  6. מזלפים מעל העוגה ריבת חלב ומכניסים לקירור עד להגשה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art