מבזקים +
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 20°c
בית שמש 23°c
בני ברק 30°c
אשדוד 25°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 20°c
בית שמש 23°c
בני ברק 30°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לצלי בקר ביין עם בצל סגול ושעועית אדומה

תבשיל בשרי מוצלח וטעים של צלי בקר המתבשל ביין יחד עם סילאן ומגוון תבלינים בשילוב של שעועית אדומה ובצל סגול הנותנים את טעמם המשובח לתבשיל עסיסי יותר

מתכון לצלי בקר ביין עם בצל סגול ושעועית אדומה
צלי בקר ביין עם בצל סגול ושעועית אדומה צילום: שולמית שחר

מתכון לצלי בקר ביין עם בצל סגול ושעועית אדומה / שחר שולמית

המצרכים לצלי בקר ביין עם בצל סגול ושעועית אדומה:

מידות אוניברסליות

  • 2 ק"ג צלי בקר טרי (מספר 5)
  • 1 כוס שמן (מידת כוס חד פעמית סטנדרטית לשתייה קרה)
  • 2 כוסות יין אדום מתוק
  • 1 ליטר מים
  • 6 בצלים סגולים בינוניים
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף פפריקה מתוקה גרוסה
  • 2 כפיות שטוחות מלח
  • 1 כוס סילאן
  • 1 כפית מחוקה קינמון
  • 2 קופסאות שימורים של שעועית אדומה ברוטב עגבניות (560 גרם)
  • חופן פטרוזיליה

אופן ההכנה לצלי בקר ביין עם בצל סגול ושעועית אדומה:

  1. ראשית שוטפים היטב את הבשר וקושרים אותו מסביב עם חוט תפירה (אופציונלי)
  2. מחממים בסיר את השמן ומטגנים בו את נתח הבשר יחד עם הבצלים לאחר שחתכנו אותם לרצועות במשך מספר דקות (הופכים מידי פעם את נתח הבשר שכל הצדדים יעברו טיגון)
  3. מוציאים מהסיר את הבצלים (מניחים אותם בצד) ומוסיפים לסיר את היין, הסילאן, המים והתבלינים ומביאים לרתיחה
  4. מנמיכים את הלהבה לבינונית נמוכה ומבשלים בסבלנות את הבשר עד שהוא מוכן לאכילה ורוב הנוזלים הצטמצמו (זה לוקח כשעתיים לפחות)
  5. הערה: אם כל המים התאדו והבשר עדיין לא התרכך, מוסיפים מים רותחים לפי הצורך
  6. מוציאים את נתח הבשר מהסיר ומניחים אותו מכוסה מעל קרש חיתוך לצינון מלא (אפשרי במקרר)
  7. פורסים את הבשר לפרוסות בעובי הרצוי לכם
  8. (צריך להשאיר בסיר כוס אחת מהרוטב אם נשאר יותר מוציאים אותו לקופסא והוא יהיו מצוין להעשרת תבשיל אחר)
  9. מניחים בסיר שבו בישלנו את הבשר כוס מהרוטב שבו בושל הבשר
  10. מפזרים מעל את הבצל המטוגן והשעועית עם הרוטב שלה ומעל מניחים את הבשר הפרוס ומבשלים אותם יחד על להבה נמוכה כמחצית השעה וכל פעם לוקחים בכף מהרוטב שבתחתית הסיר ויוצקים מעל התבשיל
  11. ניתן לתקן תיבול כדי לשדרג את התבשיל
  12. מפזרים מעל התבשיל פטרוזיליה קצוצה והמעדן מוכן

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art