מבזקים +
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 20°c
בית שמש 23°c
בני ברק 30°c
אשדוד 25°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 20°c
בית שמש 23°c
בני ברק 30°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לרולדה עם קצפת וריבת חלב

מה יותר טוב מלהגיש רולדת קצפת וריבת חלב כקינוח לאחר ארוחה חלבית, מתכון נהדר וקל להכנה בטעם מיוחד ואוורירי

מתכון לרולדה עם קצפת וריבת חלב
רולדה עם קצפת וריבת חלב צילום: אתי זוהר

מתכון לרולדה עם קצפת וריבת חלב / אתי זוהר

המצרכים לרולדה עם קצפת וריבת חלב:

  • 4 ביצים L מופרדות
  • 2 כפות שמן
  • 7 כפות מיץ תפוזים
  • 5 כפות סוכר
  • 4 כפות  גדושות קמח
  • 1 כפית אפיה

למילוי:

  • 2 שמנת מתוקה
  • 4 כפות פודינק וניל
  • 2 כפות סוכר
  • ריבת חלב

אופן ההכנה לרולדה עם קצפת וריבת חלב:

  1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב
  2. בקערה נפרדת מערבבים היטב את החלמונים, השמן ומיץ תפוזים
  3. מאחדים את ההקצפת ותערובת החלמונים בעזרת ערבוב בתנועות קיפול ומכניסים פנימה תוטך ערבוב איטי את הקמח בהדרגה, ממשיכים לערבב בתנועות קיפול עד לקבלת בלילה אחידה
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, אופים במשך כ- 10 דקות עד להזהבה.

הכנת המילוי:

  1. בקערה, מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג והסוכר עד לקבלת קרם יציב.

הרכבת הרולדה:

  1. מורחים חלק מהקצפת על הרולדה ומזלפים מעט ריבת חלב
  2. מגלגלים לרולדה ומורחים את יתרת הקצפת סביב הרולדה כך שתהיה מצופה מכל הכיוונים
  3. מקשטים בפסי ריבת חלב מעל הקצפת, ניתן לעטר במעט קוקוס קלוי
  4. שומרים בקירור עד להגשה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art