מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפרגיות עם שזיפים ותפוחי אדמה

מנה בשרית הולמת ומוצלחת: פרגיות המתבשלות יחד עם תפוחי אדמה ושזיפים בתיבול אנין ומיוחד שלא תפסיקו לאכול

מתכון לפרגיות עם שזיפים ותפוחי אדמה
פרגיות עם שזיפים ותפוחי אדמה צילום: נועם זיגדון

מתכון לפרגיות עם שזיפים ותפוחי אדמה

המצרכים לפרגיות עם שזיפים ותפוחי אדמה:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • 6 פרגיות עם עצם
  • 10 תפוחי אדמה קטנים וחצויים
  • 12 שזיפים שחורים מיובשים מגולענים
  • ¼ כוס שמן
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום כתוש
  • 1-½ כוסות מים רותחים
  • 1 כפית אבקת מרק
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית כמון
  • ¼ כף מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף שומשום

אופן ההכנה לפרגיות עם שזיפים ותפוחי אדמה:

  1. מחממים סיר רחב עם השמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
  2. מוסיפים את השום והכורכום ומטגנים כחצי דקה
  3. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים משני צדדים
  4. מוסיפים את תפוחי האדמה ואת השזיפים ומתבלים
  5. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
  6. מעבירים ללהבה בנונית אש נמוכה ומבשלים במשך כשעה
  7. מזלפים כף סילאן ומפזרים שומשום
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200° ואופים כ-10  דקות עד לקבלת גוון זהוב
  9. מגישים לצד אורז לבן ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט: אילנית בנזרי

מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art