צבע אדום בכל אזור הצפון.
מתכון לעוף מתוק בריבת משמש ופירות יבשים
מתכון למנה בשרית משובחת וטעימה: עוף המתבשל בריבת משמשים יחד עם גזר, בטטות ופירות יבשים
מתכון לעוף מתוק בריבת משמש ופירות יבשים / אורלי מוסאי
המצרכים לעוף מתוק בריבת משמש ופירות יבשים:
- 1 בצל גדול קצוץ
- 4 כרעיים מחולקות
- 2 כפות ריבת משמש מדוללות במעט במים רותחים
- סילאן
- מלח
- פלפל שחור
- פפריקה
- 3 בטטות חתוכות
- 3 גזר חתוכים
- משמשים ושזיפים מיובשים
- מים לכיסוי
אופן ההכנה לעוף מתוק בריבת משמש ופירות יבשים:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את העוף ומטגנים משני הצדדים,
- מורחים את הריבה על העוף ומזלפים סילאן
- מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה ומוסיפים את יתר המצרכים
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
- מבשלים כשעה ורבע ולאח"מ מעבירים לתנור לחצי שעה נוספת לשיזוף יפה
בהצלחה רבה ובתאבון