מבזקים +
תל אביב 15°c
באר שבע 12°c
חיפה 15°c
ירושלים 9°c
בית שמש 11°c
בני ברק 33°c
אשדוד 15°c
כ"ד חשון התשפ"ה | 25.11.2024
תל אביב 15°c
באר שבע 12°c
חיפה 15°c
ירושלים 9°c
בית שמש 11°c
בני ברק 33°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לסינבון - מאפה שמרים במילוי קינמון ובציפוי גליז

אוהבים מאפים עם קינמון? קבלו מתכון לסינבון מושלם שיעניק לכם קינוח ומאפה מתוק לכל עת, במיוחד כשמתחשק להתפנק על משהו חם ומענג

מתכון לסינבון - מאפה שמרים במילוי קינמון ובציפוי גליז
סינבון מאפה שמרים במילוי קינמון צילום: נועם זיגדון

מתכון לסינבון - מאפה שמרים במילוי קינמון ובציפוי גליז / נועם זיגדון

המצרכים לסינבון - מאפה שמרים במילוי קינמון ובציפוי גליז:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ½  כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה או מחמאה
  • 2 כוסות מים חמימים רכה
  • ½ כוס שמן
  • 2 ביצים

למילוי קינמון:

  • 50 גרם מחמאה או חמאה
  • ¼-1 כוסות סוכר לבן או חום
  • 2 כפות קינמון

לגליז:

  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 1 כף עד ½-1 כפות מים

אופן ההכנה לסינבון - מאפה שמרים במילוי קינמון ובציפוי גליז:

הכנת הבצק:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד ורך
  2. מניחים בצד מכוסה בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה

הכנת המילוי:

  1. מכניסים לקערה את כל מצרכי המילוי ומערבבים היטב לאיחוד

הרכבת השושנים:

  1. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים
  2. כל חלק פותחים למלבן דק וארוך
  3. מורחים כל מלבן בצק במילוי הקינמון ומגלגלים לרולדה
  4. מכניסים למקפיא ל-20 דקות
  5. חותכים את הרולדות לפרוסות בעובי 2 ס"מ
  6. ומכניסים כל פרוסה לתבנית שקעים
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים עד שמזהיב
  8. מוציאים מהתנור ומצננים היטב

הכנת הגליז:

  1. מערבבים את הסוכר עם המים, מזלפים מעל הסינבון ומפזרים גבישי סוכר לקישוט

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art