ישראל כהן: הרה״צ נחמיה אלתר בנו של האדמו״ר מגור הגיע בשליחות אביו לפגישה חשאית וממושכת במעונו של ראש הישיבה הגר״ד לנדו במטרה לגיבוש עמדה אחידה בענין חוק הגיוס.
ההטרלה של מיכאלי: אריה דרעי מעל החוק
ברקע הסערה סביב חוק דרעי השלישי שיעלה להצבעה השבוע במליאת הכנסת, יושבת ראש 'העבודה' הגישה הצעת חוק מטריל במיוחד הקובע כי אריה דרעי יהיה מעל לחוק

ביום ראשון יאשרו חברי ועדת השרים לענייני חקיקה את הצעת חוק דרעי השלישית, הקובעת כי לא ניתן להעביר ביקורת שיפוטית על מינוי שר לממשלה, חוק שנועד להחזיר את דרעי לשולחן הממשלה.
בתגובה לכך, הגישה יו"ר העבודה חברת הכנסת מרב מיכאלי הצעת חוק, או לייתר דיוק הטרלת חוק הקובעת כי בסעיף ברור "אריה דרעי רשאי לכהן כשר בכל מצב", לשון החוק. במפגלת העבודה מסבירים כי "מוצע לקבוע הסדר במסגרתו אריה דרעי יהיה רשמית מעל החוק, ותהיה מותרת לו כל עבירת רכוש שאסורה על כל שאר אזרחים בני תמותה".
לדברי חברת הכנסת מיכאלי, "כך שניתן יהיה למנות את אריה דרעי לכל תפקיד שיחפוץ - משום שיוגדר מעל החוק. במפלגת העבודה מסבירים כי על ידי ההחרגה הפרסונלית, יתייתרו ניסיונות הליכוד וש"ס לשנות את כל הסדרי שלטון החוק ומערכות היחסים בין הרשויות רק לצורך מינויו של אדם אחד, ובכך סדרי המשטר יישמרו, ואריה דרעי יוכל להמשיך לגנוב מהציבור בלי הפרעה – בהתאם לרצון הקואליציה".
בדברי ההסבר להטרלת החוק נכתב: "בתקופה האחרונה אנו עדים לניסיונות חוזרים ונשנים של הקואליציה לאפשר את כהונתו של אריה דרעי כשר, כאשר לצורך כך כל האמצעים כשרים: שקר לביהמ"ש בהסדר טיעון, חקיקת בזק פרסונלית וכעת חקיקה עוקפת ביקורת שיפוטית. מכיוון שברור מצעדים אלו כי הממשלה לא תעצור עד שדרעי ימונה לשר, מוצע לקבוע הסדר במסגרתו אריה דרעי יהיה רשמית מעל החוק, ותהיה מותרת לו כל עבירת רכוש שאסורה על כל השאר".
ברקע ההודעה על הדחתו: ראש השב"כ נכח בדיון עם נתניהו
שלו שינברג
17.03.25
נתניהו רוצה להקדים את הדחת ראש השב"כ
אלי קליין
17.03.25
האסטרטגיה של נתניהו: איך עימות עם השב"כ הפך להזדמנות פוליטית
מאיר גלבוע
17.03.25
נתניהו משיב ליועמ"שית: "כפירה מסוכנת בסמכות מפורשת של הממשלה"
שלו שינברג
17.03.25
עוצמה יהודית בדרך לממשלה: "מברכים על החזרה ללחימה עצימה"
אברהם פריינד
08:08