השר זאב אלקין ב׳רדיו 103׳ על ההתקדמות בהסדרה בלבנון: ״אנחנו קרובים בצורה אמיתית אבל זה עוד לא נגמר. ברגעים האחרונים של מו״מ אתה צריך לנהל בנחישות ולא לוותר על מה שחשוב לך״.
מתכון לקערת מרק מלחם פיקנטי
רעיון מוצלח להגשת מרק חם, ככה תוכלו ליהנות גם מהצלחת, מתכון לקעריות מרק מבצק לחם פיקנטי שישדרג לכם כל סעודה
מתכון לקערת מרק מלחם פיקנטי / נועם זיגדון
המצרכים לקערת מרק מלחם פיקנטי:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 1 ק"ג קמח
- ½+2 כפות שמרים יבשים
- 1 כף פטרוזיליה יבשה
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית אבקת שום
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- ½+2 כוסות מים פושרים
- ½ כוס שמן
אופן ההכנה לקערת מרק מלחם פיקנטי:
- בתחתית הקערה, מניחים את השמרים, הסוכר, כוס מים וכף קמח ומערבבים היטב
- מוסיפים מעל את הקמח, המלח ויתרת המים ולשים היטב
- מוסיפים גם את השמן ולשים הייטב עד לקבלת בצק אחיד.
- מניחים את הבצק מכוסה בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה
- מורידים את האוויר ושוב מתפיחים
- מחלקים את הבצק ל- 12- 10 כדורים
- מכדררים כל כדור לכדור חלק
- ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מתפיחים במשך 20 דקות נוספות
- מברישים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים עד שמזהיב
- מוציאים מהתנור וחותכים את הקצה העליון של הלחמניה
- מרוקנים את התוכן ומברישים במעט שמן זית
- מכניסים שוב לתנור לאפייה של 10 דקות לייבוש
- יוצקים לקערת הלחם כל מרק שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון