השר זאב אלקין ב׳רדיו 103׳ על ההתקדמות בהסדרה בלבנון: ״אנחנו קרובים בצורה אמיתית אבל זה עוד לא נגמר. ברגעים האחרונים של מו״מ אתה צריך לנהל בנחישות ולא לוותר על מה שחשוב לך״.
מתכון לחיתוכיות גבינה ופיסטוק בהגשה יוקרתית
אוהבים עוגות גבינה? קבלו אחת קלה להכנה אבל בהגשה שתשדרג לכם את כל העניין, חיתוכיות גבינה בשילוב קרם ושברי פיסטוק
מתכון לחיתוכיות גבינה ופיסטוק בהגשה יוקרתית / אפרת ושדי
המצרכים לחיתוכיות גבינה ופיסטוק בהגשה יוקרתית:
לשכבת הבסיס:
- 250 גרם ביסקוויטים
- 125 גרם חמאת ממומסת
למלית:
- 625 גרם גבינה לבנה תנובה 9%
- 90 גרם גבינת שמנת נפוליאון
- גביע שמנת חמוצה ( 200 גר')
- 250 גר' סוכר
- 4 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל / מחית וניל
לקישוט:
- 1 שמנת להקצפה
- מחית פיסטוק טהורה
אופן ההכנה לחיתוכיות גבינה ופיסטוק בהגשה יוקרתית:
- מחממים תנור ל180 מעלות
- במעבד מזון או בבלנד מפוררים את הביסקוויטים לפירורים דקים.
- מוספים את החמאה המומסת ומערבבים היטב.
- משטחים את תערובת הפירורים על התבנית המרופדת בנייר אפייה
- מהדקים הייטב ומכניסים לאפייה קצרה במשך כ 10 דקות
הכנת המלית:
- בקערת המיקסר מקציפים 4 ביצים עם הסוכר לקציפה תפוחה, לאחר מכן מוסיפים את הגבינות והווניל ומערבבים היטב בתנועות קיפול.
- מוציאים את התבנית מהתנור ויוצקים מעל את תערובת הגבינות
- אופים את העוגה במשך כ45-60 דקות עד להזהבה.
- לאחמ"כ מוציאים את העוגה, מצננים היטב ומעבירים לקירור מוציאים מהתבנית וחותכים לקוביות יפות, עיגולים או כל צורה שאוהבים
לקישוט:
- מקציפים את השמנת להקצפה ומחלקים אותה לשניים בחצי מהקצפת מוסיפים מעט מחית פיסטוק ומערבבים באיטיות.
- מעבירים את שני הקצפות לשקיות זילוף ומזלפים מעל העוגות האישיות.
- מגישים עם שברי פיסטוקים ומתענגים.
בהצלחה רבה ובתאבון