מבזקים +
תל אביב 25°c
באר שבע 22°c
חיפה 21°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 33°c
אשדוד 25°c
י"ג תשרי התשפ"ה | 15.10.2024
תל אביב 25°c
באר שבע 22°c
חיפה 21°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 33°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לטארטלטים במלית בוטנים מלוחים ושוקולד

קינוח חגיגי מושחת וטעים במיוחד, שילוב של בוטנים עם תערובת שוקולד מוצלחת, מרכיבים יחד מלית מושלמת לטארט פריך ומלא עניין

מתכון לטארטלטים במלית בוטנים מלוחים ושוקולד
טארטלאטים בוטנים ושוקולד צילום: שולמית שחר

מתכון לטארטלטים במלית בוטנים מלוחים ושוקולד / שחר שולמית

המצרכים לטארטלטים במלית בוטנים מלוחים ושוקולד:

מידות אוניברסליות

  • ניתן להכין כטארט או להכין טארטלטים

לבסיס:

  • 2 כוסות בוטנים מטוגנים ללא קליפה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית גרידת תפוז
  • 1 ביצה מידה לארג'
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית תמצית וניל איכותית

למלית שוקולד ובוטנים:

  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם שוקולד חלב
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות גדושות נוטלה
  • 1 כוס בוטנים מטוגנים ללא קליפה

אופן ההכנה לטארטלטים במלית בוטנים מלוחים ושוקולד:

  1. מכניסים למגימיקס את בוטנים, סוכר וגרידת הלימון וטוחנים עד לקבלת מעין בצק
  2. מוסיפים ביצה, אבקת אפייה ותמצית וניל איכותית וטוחנים עד לאיחוד
  3. ממלאים בתבניות סיליקון ייעודיות כמות שנדרשת להכנת טארטלט (בעזרת דוחסן לעצב את הטארטלט)
  4. או להניח ברינג את המסה, לשטח אותה ולאפות בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כרבע שעה
  5. מוציאים ומצננים היטב

למלית שוקולד ובוטנים:

  1. ממיסים בקערה קטנה במיקרוגל, שוקולד מריר, שוקולד חלב, שמנת מתוקה ונוטלה
  2. מערבבים היטב לאיחוד וכאשר מתקרר מוסיפים כוס בוטנים מטוגנים ללא קליפה ומערבבים היטב
  3. מוזגים על גבי הבסיס או בתוך הטארטלטים ומכניסים להקפאה.
  4. מחלצים את העוגה מהרינג ומשאירים במקרר

הערה: ניתן להמיר את המלית בטארט הזה לפרווה, במקום שוקולד חלב שמים שוקולד מריר, במקום שמנת מתוקה שמים קרם קוקוס, במקום נוטלה שמים עוד 50 גרם שוקולד מריר.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art