מבזקים +
תל אביב 15°c
באר שבע 12°c
חיפה 14°c
ירושלים 8°c
בית שמש 11°c
בני ברק 33°c
אשדוד 15°c
כ"ד חשון התשפ"ה | 25.11.2024
תל אביב 15°c
באר שבע 12°c
חיפה 14°c
ירושלים 8°c
בית שמש 11°c
בני ברק 33°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לכיסוני בצק במילוי חציל קלוי ואריסה

מתכון מוצלח לארוחת ערב או בוקר מפנקת במיוחד, כיסוני בצק ממולאים בחציל קלוי המתובל באריסה, שום ותבלינים ומעניק לכם טעם של עוד

מתכון לכיסוני בצק במילוי חציל קלוי ואריסה
כיסוני בצק במילוי חציל קלוי ואריסה צילום: שולמית שחר

מתכון לכיסוני בצק במילוי חציל קלוי ואריסה / שחר שולמית

המצרכים לכיסוני בצק במילוי חציל קלוי ואריסה:

מידות אוניברסליות

לבצק:

  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • 4 וחצי כוסות קמח
  • 2 גביעי שמנת חמוצה או יוגורט (400 גרם).
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/4 כוס מים פושרים
  • 1 כף מלח

למלית:

  • 1 חציל קלוי
  • שום כתוש
  • אריסה
  • שמן
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה לכיסוני בצק במילוי חציל קלוי ואריסה:

הכנת המלית:

  1. בקערה, מכניסים את כל המצרכים ומערבבים היטב לאיחוד

הכנת הבצק:

  1. בתוך חצי כוס עם מים פושרים מערבבים את הסוכר עם השמרים ומניחים בצד למשך 10 דקות (להתססה)
  2. לאחר 10 דקות של התססת השמרים מעבירים אותם לקערה גדולה יחד עם הקמח, השמנת החמוצה או היוגורט, השמן, המים והמלח וולשים הייטב עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (ניתן להוסיף כף עד 2 כפות קמח עם הבצק דביק)
  3. משמנים את כדור הבצק ומניחים בצד במשך כ10 דקות
  4. מחלקים את הבצק לכדורים לפי המידה הרצויה ומשטחים את הבצק בידיים משומנות על גבי ניילון לגודל הרצוי
  5. ממלאים כף מהמילוי וסוגרים בעדינות
  6. מניחים בתוך תבניות הסיליקון הרצויות או על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים מעט את הבצק בידיים משומנות.
  7. מברישים את הכיסונים בביצה טרופה ומפזרים זרעי פשתן
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד להשחמה נאה.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art