מבזקים +
תל אביב 15°c
באר שבע 12°c
חיפה 14°c
ירושלים 8°c
בית שמש 11°c
בני ברק 33°c
אשדוד 15°c
כ"ד חשון התשפ"ה | 25.11.2024
תל אביב 15°c
באר שבע 12°c
חיפה 14°c
ירושלים 8°c
בית שמש 11°c
בני ברק 33°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מעדן אמיתי: מתכון לכרובית במילוי תערובת בשר משובחת

מתכון נהדר ומרשים ביותר של כרובית הממולאת בתערובת בשר משובחת ומצופה בתיבול עסיסי וקריספי במיוחד; מתאים כתוספת למנה עיקרית או לארוחת צהרים מפנקת

מעדן אמיתי: מתכון לכרובית במילוי תערובת בשר משובחת
כרובית במילוי תערובת בשר משובחת צילום: נועם זיגדון

מתכון לכרובית במילוי תערובת בשר משובחת / נועם זיגדון

המצרכים לכרובית במילוי תערובת בשר משובחת:

  • 1 ראש כרובית קטנה
  • 1 כף חומץ
  • ½ כף מלח
  • פירורי לחם

לתערובת הבשר:

  • ½ ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית אבקת שום
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור

לציפוי:

  • 2 כפות מיונז
  • ¼ כפית כמון
  • מעט פלפל שחור
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית פפריקה מתוקה
  • מעט אבקת שום

אופן ההכנה לכרובית במילוי תערובת בשר משובחת:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי תערובת הבשר ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
  2. בקערה נפרדת מכניסים את כל מצרכי הציפוי ומערבבים היטב עד לאיחוד.
  3. ממלאים סיר גדול עם מים ומוסיפים פנימה 1 כף חומץ, ½ כף מלח ואת הכרובית השלמה.
  4. מביאים לרתיחה במשך 5 עד 8 דקות, מסננים היטב ומקררים את הקרובית.
  5. דוחסים פנימה בזהירות בין פרחי הכרובית את הבשר גם את התחתית של הכרובית
  6. מורחים את הכרובית בתערובת הציפוי ומצפים בפירורי לחם מכל הכיוונים
  7. מניחים על תבנית אפייה ומכניסים בחלק התחתון של התנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כשעה עד שעה וחצי, תלוי כמה אתם אוהבים את הכרובית שלכם רכה
  8. אפשר לאחר האפיה לבשל ברוטב

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art