דיווח ב׳ניו יורק טיימס׳: גורמים בחמאס שוקלים להסכים לעסקה בה במסגרתה ישראל תשמר את נוכחותה בציר פילדלפי, גם באופן זמני.
מתכון לעוגת טורט בציפוי ג'לי עם קצפת ותותים
מתכון לעוגה נהדרת מרשימה וססגונית, עוגת טורט משולבת בקצפת תותים וג'לי אדום ומעורר תאבון, עוגה שמתאימה לשבת וכל אירוע חגיגי
מתכון לעוגת טורט בציפוי ג'לי עם קצפת ותותים
המצרכים לעוגת טורט בציפוי ג'לי עם קצפת ותותים:
- תבנית בנונית
כוס מדידה חד פעמית חמה
לעוגה:
- 4 ביצים L
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס קמח תופח
- 1/2 קילו תותים פרוסים
לקצפת:
- 1 פודינג וניל
- 2 שמנת מתוקה / צמחית
- 3/4 כוס חלב / חלב סויה
- 1-1.5 כף סוכר
לג'לי:
- 1 קופסת ג'לי תות
- מים רותחים
אופן ההכנה לעוגת טורט בציפוי ג'לי עם קצפת ותותים:
- מניחים את התותים בקערה, מפזרים עליהם 4 כפות סוכר ומכניסים למקרר
- הסירופ שנוצר ישמש אותנו להרטבת הטורט בהמשך
הכנת העוגה:
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב
- מוסיפים לחלמונים את השמן והתמצית וניל
- מקפלים את החלבונים עם החלמונים
- מוסיפים בהדרגה בתנועת קיפול את הקמח התופח ומערבבים באיטיות עד לקבלת בלילה חלקה
- מעבירים לתבנית משומנת ומשטחים הייטב
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כחצי שעה
- מסננים את הנוזל של התותים והסוכר
- לוקחים את הנוזל של התותים ומוסיפים לו ½ כוס מים, מערבבים היטב עד לקבלת סירופ אחיד.
- לוקחים כף ומרטיבים את העוגה בסירופ
- מקררים את העוגה הייטב.
- מקציפים את מצרכי הקצפת יחד עד לאיחוד וקבלת קרם יציב
- מורחים את הקצפת מעל הטורט ומיישרים
- מסדרים את התותים מעל הקצפת
- בקערה, מכינים את אבקת הג'לי בטעם תות לפי הוראות יצרן
- בעזרת כף מפזרים באופן שווה מעל שכבת התותים
- מכניסים את העוגה למקרר למספר שעות לפני ההגשה
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט מתכון: סיון אוחיון
מאת: נועם זיגדון