מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לרוגלך מושלמים ורכים

מתכון מנצח למאפה האהוב ברכות מושלמת, רוגלך טעימים המתאימים במיוחד לצד כוס הקפה או כנשנוש מתוק לכל עת

מתכון לרוגלך מושלמים ורכים
רוגלך מושלמים ורכים צילום: אתי זוהר

מתכון לרוגלך מושלמים ורכים / אתי זוהר

המצרכים לרוגלך מושלמים ורכים:

מידה: לפי כוס חד פעמי חם

  • 4 כוסות קמח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • 1 כף שמרים
  • בין 1/2 ל 1 כוס מים (לפי הצורך)

אופן הכנה לרוגלך מושלמים ורכים:

  1. בקערה מכניסים את כל המצרכים ומוסיפים את המים בהדרגה
  2. לשים היטב עד לקבלת בצק רך וגמיש
  3. מכסים את הבצק בניילון ומגבת ומניחים להתפחה במשך כשעה או יותר עד להכפלת הנפח
  4. מחלקים את הבצק ל 3 עיגולים
  5. מרדדים כל עיגול בצק לריבוע דק בגודל 30*30 ומורחים עליו ממרח שוקולד אהוב (על חצי מהבצק) 
  6. מקפלים את הבצק כך שהחלק בלי הממרח יכסה את החלק המרוח בשוקולד


     
  7. אופן יצירת הרוגלך. קרדיט: אתי זוהר
  8. חותכים את המלבן הארוך שנוצר למשולשים שווים ברוחב 8 ס'
  9. בקצה כל משולש ניתן להוסיף מעט נטיפי שוקולד
  10. מגלגלים כל משולש לרוגלך ומניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
  11. מתפיחים אותם שוב במשך כ 20 דקות
  12. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ17 דקות עד להזהבה קלה
  13. לאחר האפיה מברישים את הרוגלך בסילאן מדולל עם מעט מים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art