עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
עובדי הלמ"ס פתחו בשביתה בשל תנאי העסקתם
עובדים הלמ"ס מוחים על מבוי סתום וגרירת רגליים מצד משרד האוצר במשא-ומתן לחתימה על הסכם קיבוצי. הסוקרים מוחים על פגיעה מתמשכת בתנאי העסקתם ושחיקת שכרם. יו"ר מרחב ירושלים בהסתדרות, דני בונפיל: "תנאי העסקתם אמורים להיות כמו של כל עובדי המדינה"
סוקרי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) קיימו היום (שלישי), שביתת אזהרה. זאת, בהמשך לסכסוך העבודה שהוכרז בספטמבר 2020 על רקע פגיעה מתמשכת בתנאי העסקתם, ולנוכח גרירת הרגליים מטעם משרד האוצר בכל הנוגע לקיום משא ומתן לטובת הגעה להסכמות בשיפור תנאי עבודתם של הסוקרים.
בלמ"ס מועסקים קרוב ל-400 סוקרים, אשר מועסקים בחוזים אישיים המתחדשים משנה לשנה. מהלך זה פוגע בצבירת הוותק של הסוקרים ויוצר חוסר ודאות תעסוקתי. כמו כן, הסוקרים אינם מקבלים החזר על הוצאות הנדרשות מהם כחלק מעבודתם. במסגרת תפקידם נדרשים הסוקרים לנסוע ברחבי הארץ בכדי לראיין את משתתפי הסקרים. הסוקרים ממנים מכיסם את עלויות הנסיעה והלינה ואינם מקבלים החזר מלא על כך. בנוסף, השכר השעתי המשולם לסוקרים אינו משקף את היקף עבודתם, שהתרחב משמעותית בשנים האחרונות. הסוקרים דורשים לשפר את שכרם, את דרך העסקתם ותנאי העסקתם.
לצד כל אלו, משרד האוצר הודיע לסוקרים בדצמבר האחרון, כי החל מפברואר 2023 מועד תשלום השכר החודשי ישתנה מהראשון לחודש לתשיעי לחודש. החלטה זו התקבלה באופן חד צדדי וללא שיתוף והכנה מוקדמת של הסוקרים.
כבר למעלה משנתיים הסוקרים מנסים לקיים מו"מ עם האוצר בכדי להגיע להסכם קיבוצי - זאת ללא הצלחה. לאור זאת, הוחלט לקיים את שביתת האזהרה במטרה להחזיר את משרד האוצר לשולחן המשא ומתן ובאמצעותו להגיע להסכם קיבוצי.
יו"ר מרחב ירושלים בהסתדרות דני בונפיל: "הסוקרים משתכרים בשכר שעתי, חרף העובדה שהם עובדי מדינה. תנאי העסקתם אמורים להיות כמו של כל עובדי המדינה".
פלורין גבאי, אחת הסוקרות של הלמ"ס וחברה בוועד אמרה ל'ישראל היום': "התנאים שלנו בלתי נסבלים. במשך 20 שנה לא מעלים לנו את השכר. אני עובדת שם יותר מעשר שנים, אבל מי שהתחיל אתמול, מרוויח אותו דבר, זה לא הגיוני שכר של 6-5 אלף שקלים בחודש. מדובר בעבודה קשה, לעבור מבית לבית זה דורש מיומנות מיוחדת. בנוסף, אנחנו עובדים ארעים, כלומר כל שנה צריכים לחתום על חוזה מחדש, ואין ותק שנצבר, אנחנו עובדי המדינה היחידים שאנחנו עובדים שעתיים, זה לא ייאמן", אמרה גבאי.
ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "שכר הסוקרים בלמ"ס מעודכן לפי המדד, כמו ייתר החוזים האישיים בשירות המדינה. כך לדוגמה, בתחילת השנה שעברה עלה שכרם ב-2.1% בהתאם למדד ועל כן טענתם לפיה השכר לא עלה - אינה עולה בקנה אחד עם המציאות".