מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לאקלרים מושלמים

קינוח ממכר שפשוט לא תפסיקו לאכול, מתכון מנצח לאקלרים מושלמים המצופים בגנאש ופקאנים מסוכרים המעניקים את טעמם המיוחד לממתק אהוב 

מתכון לאקלרים מושלמים
אקלרים מושלמים צילום: מתוך הסרטון

מתכון לאקלרים מושלמים

המצרכים לאקלרים מושלמים:

לבצק:

  • 1.5 כוסות מים (ח"פ קר)
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 1.5 כוסות קמח
  • 2 ביצים m

למילוי קצפת חלבית:

  • 500 מיל שמנת מתוקה
  • 4 כפות פודינג וניל
  • 1/4 כוס חלב
  • 2 כפות סוכר

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • שוקולד לבן
  • שיברי פקאן מסוכרים

אופן ההכנה לאקלרים מושלמים:

לבצק:

  1. בסיר מכניסים את המים, השמן, הסוכר, הסוכר וניל והמלח ומבשלים תוך ערבוב תמידי, מביאים לרתיחה
  2. מכניסים פנימה את הקמח ומערבבים היטב עם כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה
  3. מכבים את האש ומקררים את התערובת כשעה עד לקירור מלא
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה ומערבבים היטב היטב
  5. בודקים אחרי 2  ביצים בעזרת 2 אצבעות אם נמתח הבצק ולא נקרע, אם עוד לא נדבק מוסיפים עוד ביצה
  6. מכניסים לשקית זילוף עם צנתר ומזלפים ברווחים אקלרים ארוכים, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. מחממים תנור על 190 מעלות ואופים עד להזהבה נאה כחצי שעה מבלי לפתוח את התנור
  8. לאחר חצי שעה מוציאים מהתנור ומצננים.

הכנת מילוי קצפת חלבית:

  1. מקציפים היטב את כל מרכיבי הקצפת עד לקצפת יציבה

ההרכבה:

  1. חותכים כל אקלר בעזרת סכין (לא עד הסוף)
  2. מזלפים בתוך כל אקלר מהקצפת

הציפוי:

  1. ממיסים את השוקולד המריר עם השמנת המתוקה עד לקבלת שוקולד חלק
  2. טובלים כל אקלר בשוקולד ומזלפים מעל שוקולד לבן
  3. מפזרים שיברי פקאן מסוכרים ומגישים

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט מתכון: דינה זלצמן 

מאת: אתי זוהר

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art