עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
זה מה שגרם להתייקרות המזון בשנה האחרונה
נשיא התאחדות התעשיינים בישראל הגיב לאינפלציה במשק הישראלי, והפתיע כשאמר שמה שהפתיע לעלייה בתחומי המזון זה המס על המשקאות הממותקים שהטיל ליברמן: "מה שתרם הכי הרבה להתייקרויות המזון השנה זו ממשלת ישראל"
הפרסום אתמול (ראשון) כי האינפלציה בישראל בשנת 2022 שברה שיא של עשרים שנה, והגיעה ל5.3% עוררה תגובות. ד"ר רון תומר, נשיא התאחדות התעשיינים בישראל, טען כי הסיבה להתייקרויות בתחום המזון היא ההחלטה להטיל מס על המשקאות הממותקים.
"האינפלציה יחסית חריגה, אבל יחסית למה שקורה בכל העולם היא נמוכה משמעותית. אין ספק שאם אתה מסתכל על העשור האחרון, עש השנה הזאת, על מחירי המזון, אלה שדנים עליהם כל הזמן, הם כמעט ולא התייקרו", פתח את הראיון ברשת ב'.
"נכון, גם בשנה הזאת היו יותר התייקרויות במזון, אבל המזון תרם 3.6 אחוזים כשהאינפלציה הייתה 5.3 אחוזים. זאת אומרת שגם ההתייקרויות שאנחנו מכירים היו נמוכות יותר מהתייקרות הכללית".
נשיא התאחדות התעשיינים הפתיע כשהצהיר: "מה שתרם הכי הרבה להתייקרות המזון השנה זה ממשלת ישראל. מס הסוכר שהוטל על המשקאות תרם כשליש בעליית המדד, והיה לאחד הגורמים שחוללו את האינפלציה בתחום המזון. אני מקווה שהמס הזה יוסר, ונראה ישר ירידה במדד המזון כבר בחודשים הקרובים".
המס על המשקאות הממותקים, יחד עם המס על הכלים החד-פעמיים, היו ההחלטות הקשות ביותר עבור הציבור החרדי בממשלה החולפת. בממשלה החדשה מתכוונים לבטל אותם.