מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 22°c
בני ברק 31°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגיות במגוון מילויים

עוגיות מוצלחות וקלות להכנה המתאימות לפתיחת צום: טעימות ומשביעות, מגיעות עם מגוון מילויים לבחירתכם, את הבצק ניתן להכין בחלבי או בפרווה, ולהתענג על כל ביס  

מתכון לעוגיות במגוון מילויים
עוגיות במגוון מילואים צילום: אתי זוהר

מתכון לעוגיות במגוון מילויים / אתי זוהר

המצרכים לעוגיות במגוון מילויים:

לבצק:

  • חצי קילו קמח (500 גרם)
  • חצי שקית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 2 כפות סוכר
  • ביצה
  • 200 גר' חמאה / נטורינה לפרווה
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה /שמנת פרווה /קרם קוקוס

למילוי אגוזים:

  • 200 גרם אגוזים טחונים (שמתי חצי לוז וחצי א. מלך)
  • כוס סוכר
  • ביצה
  • וניל
  • כפית גדושה קינמון
  • כפית גדושה גרידה מלימון

למילוי תמרים:

  • תמרי מג'הול חתוכים
  • אגוזי מלך גרוסים
  • קינמון
  • ציפורן
  • גרידה של תפוז.

למילוי שונים:

  • ממרח שוקולד (נוטלה, השחר)
  • ממרח אגוזי לוז
  • חמאת בוטנים
  • לוטוס

אופן ההכנה לעוגיות במגוון מילויים:

  1. בקערה מכניסים את הקמח, אבקת אפייה סוכר וחמאה / נטורינה ומערבבים היטב עד לקבלת בצק פירורים.
  2. מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
  3. במידה ויש צורך מוסיפים מעט מים עד לקבלת בצק טוב.
  4. מניחים בצד את הבצק מכוסה למשך כ10 דקות.
  5. מחלקים את הבצק ל6 חלקים שווים
  6. מרדדים כל חתיכת בצק למלבן גדול וחותכים למשולשים שווים.
  7. חורצים פסים באלכסון על כל משולש וממלאים במילוי שאוהבים.
  8. מקפלים משני צידי המשולש ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ20 דקות או עד להזהבה.
  10. מוציאים מהתנור ומצננים.
  11. בהגשה מפזרים אבקת סוכר ומתענגים.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art