פריינד בפרסום ראשון ב'בחדרי': סגן השר אבי מעוז הודיע כי בכוונתו להתנגד לחוקי התקציב שיעלו היום להצבעה במליאת הכנסת. הרקע: אפליה מתמשכת לטענתו כלפי משרתי מילואים השולחים ילדיהם לתלמודי תורה לאומיים. מעוז מאיים בפרישה מהממשלה אם העוול לא יתוקן עד יום שני.
צפו: מרן הגרמ"ש אדלשטיין לתורמים: "יש קונה עולמו בשעה אחת"
מרן הגרמ"ש אדלשטיין שליט"א מדבר מהלב ומתאר את מצבו הקשה של האברך השרוי במצוקה נוראה • "זה כבר פגע בבריאות שלו, הוא בעצמו כבר צריך עכשיו טיפולים רפואיים" • על המתגייסים ותורמים למען המקרה החריג אומר מרן: "יש קונה עולמו בשעה אחת"

פנייתו החריגה של עמוד הישועות מרן הגרמ"ש אדלשטיין שליט"א, עוררה תשומת לב רבה בהיכלי התורה, לנוכח המקרה החריג שבו יוצא מרן שליט"א מגדרו ומבקש "שכל אחד ואחד יתרום כפי יכולתו ואף יותר מכפי יכולתו".
זאת, במסגרת פעילות לחלץ אברך תלמיד חכם מופלג במצב הנורא בו הוא נמצא, כשכל משפחתו נקלעה לסבך של חובות כבדים עד שהבית כולו הגיע אל סף קריסה
"אני פונה באופן מיוחד לכל נדיבי העם", אומר מרן הגרמ"ש בפנייתו לציבור, "יש לנו כאן עניין של מצווה נדירה, של הצלת משפחה שאני מכיר מקרוב".
מרן לא מפרט אודות המקרה, הקשור בהסתבכות כלכלית חמורה לאחר שהאברך נחלץ לסייע לקרוב משפחה אחר שהיה במצב רפואי קשה מאוד, ובשל כך שקע האברך עצמו בחובות כבדים שהלכו והשתרגו על צווארו.
"העניין הזה זה כבר פגע בבריאות שלו", מתאר מרן, "הוא בעצמו כבר צריך עכשיו טיפולים רפואיים...
"לכן אני פונה לציבור: מורי ורבותי, עם ישראל! רחמנים בני רחמנים! יש כאן הזדמנות של "יש קונה עולמו בשעה אחת"!.
"בזכותכם יוכל האברך הזה עם כל משפחתו לחזור לאיתנו על ידי קצת מאמץ, מה שכל אחד ישתדל לתת כפי יכולתו או יותר מכפי יכולתו יש כאן בלי ספק עניין של החזקת תורה והצלת נפשות כפשוטו".

שו"ת עם ראש הישיבה הגר"ד לנדו: איך לתרום 'מתנות לאביונים'?
בשיתוף ועד הרבנים
13.03.25
אחדות בטבריה: הגר"ד קוק שלח את בנו לחתונת נכדת דרעי
משה ויסברג
18.03.25
צעיר חרדי נעצר ונשפט ל-14 יום בכלא הצבאי: "לצאת למאבק נחוש"
אבי גדלוביץ'
17.03.25
פאר המזרח: כך נראה פורים במעונם של גדולי ישראל | פרויקט מיוחד
אברמי פרלשטיין
13.03.25
יש ממשיך בחצר אשלג: התלמיד והצאצא הוכתר לאדמו"ר
משה ויסברג
17.03.25
ילד בן 12 הדהים את אמריקה: "צוחקים על העשירים מאחורי הגב"
משה ויסברג
16.03.25