עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
התחזית הקודרת בסין: מיליון איש ימותו
מחקר מדעי חדש שפורסם בסין קובע כי המדינה שהביאה לעולם את מגפת הקורונה אינה ערוכה לשינוי כה חד וקיצוני במדיניות הקורונה שהגיעה בעקבות לחץ ציבורי בדמות מחאות סוערות ברחובות
החלטתה של ממשלת סין לזנוח מיידית את מדיניות "אפס ההדבקות" עלולה להוביל למותם של כמיליון בני אדם. כך עולה ממצאי מחקר שנערך על ידי שלושה אנשי מקצוע בהונג קונג ופורסמו בעלון מדעי.
במשך שלוש שנות מגפת הקורונה נקטו הרשויות במדינה במדיניות "אפס הדבקות" שכללו סגרים ממושכים, בידוד חולים או כאלו החשודים כחולים ברמות שונות. אך לאחר שורת הפגנות של פעילים שונים במדינה, ביטלה סין את ההגבלות, בחלק מהמקומות באופן קיצוני ביותר – מהגבלות חמורות לחופש תנועה כמעט מוחלט לאזרחים.
המחקר החדש, שטרם עבר שיפוט מדעי, קובע כי סין אינה ערוכה לשינוי חד שכזה והדבר עלול להוביל להדבקה המונית של אוכלוסייה באזורים נרחבים וצפופים של סין. על פי נתונים עבר שיעור המתים בסין עומד על 654 איש למיליון בני אדם - כלומר בסין עלולים למות כתוצאה משינוי המדיניות 964 אלף בני אדם, שכן כלל האוכלוסייה מונה 1.4 מיליארד בני אדם.
החוקרים מעריכים כי גל משמעותי של קורונה צפוי בסין מאמצע פברואר עד מרץ עם שובם של עובדים רבים מחגים מקומיים.