מבזקים +
תל אביב 26°c
באר שבע 23°c
חיפה 21°c
ירושלים 19°c
בית שמש 22°c
בני ברק 32°c
אשדוד 26°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 26°c
באר שבע 23°c
חיפה 21°c
ירושלים 19°c
בית שמש 22°c
בני ברק 32°c
אשדוד 26°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לסופגניות ענן מושלמות

לכל מי שמחפש מתכון מיוחד לסופגניות ברמה אחת יותר: קבלו מתכון לסופגניות ענן נדירות והכי מקצועיות שיש, ככה מכינים אותן

מתכון לסופגניות ענן מושלמות
סופגניות ענן מושלמות צילום: אפרת ושדי

מתכון לסופגניות ענן מושלמות / אפרת ושדי

המצרכים לסופגניות ענן מושלמות:

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 1 כף גלוטן
  • 1 כף שמרים
  • 2 ביצים גודל L
  • 100 מ"ל מים
  • 50 גר' חלב
  • 50 גרם שמנת מתוקה
  • 1 כף ברנדי / כל סוג אלכוהול 40%
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה לסופגניות ענן מושלמות:

  1. לקערת המיקסר מכניסים את הקמח, הסוכר, השמרים, הביצים, החלב, המים והשמנת המתוקה
  2. מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומערבלים במשך 3-2 דקות במהירות נמוכה - בינונית עד לאיחוד החומרים.
  3. לאחר מכן מוסיפים למיקסר את החמאה, הברנדי (או אלכוהול) והמלח וממשיכים ללוש במהירות בינונית-גבוהה במשך כ -10 דקות. הבצק צריך להיות רך, אלסטי ומעט דביק.
  4. מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח, יוצרים מהבצק כדור ומעבירים לקערה מעט מקומחת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח במשך שעה עד שעתיים.
  5. מכינים ניירות אפייה: גזורים לצורת ריבועים בגודל הסופגנייה הרצויה.
  6. לאחר שהבצק תפח, מוציאים אותו על משטח מקומח ומחלקים את הבצק ל-18 חתיכות
  7. מכדררים כל חתיכת בצק לכדור ומועכים אותו מעט, את הכדור מניחים על ריבועי נייר האפייה שגזרנו
  8. מכסים את הכדורים בניילון נצמד או מגבת ומתפיחים פעם שניה במשך כשעה עד שעה וחצי, עד לקבל כדורים תפוחים
  9. מחממים שמן עמוק בסיר רחב, לחום 165-175 מעלות
  10. מכניסים את עיגולי הבצק עם נייר האפייה לתוך השמן החם ומטגנים משני הצדדים במשך כדקה וחצי מכל צד עד להשחמה נאה.
  11. מעבירים לקערה לצינון עד לקישוט.
  12. מקשטים בגנאש שוקולד, קצפת, ריבה או כל מה שאוהבים.

בהצלחה רבה וחנוכה שמח.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art