עוד מ׳ידיעות׳: הגורם הביטחוני הבכיר טוען: ״אנחנו כעת יותר קרובים לעסקת חטופים ממה שהיינו מאז הפעימה הראשונה לפני שנה״.
מתכון לסופגניות ענן מושלמות
לכל מי שמחפש מתכון מיוחד לסופגניות ברמה אחת יותר: קבלו מתכון לסופגניות ענן נדירות והכי מקצועיות שיש, ככה מכינים אותן
מתכון לסופגניות ענן מושלמות / אפרת ושדי
המצרכים לסופגניות ענן מושלמות:
- 1/2 ק"ג קמח
- 1 כף גלוטן
- 1 כף שמרים
- 2 ביצים גודל L
- 100 מ"ל מים
- 50 גר' חלב
- 50 גרם שמנת מתוקה
- 1 כף ברנדי / כל סוג אלכוהול 40%
- 50 גרם חמאה
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה לסופגניות ענן מושלמות:
- לקערת המיקסר מכניסים את הקמח, הסוכר, השמרים, הביצים, החלב, המים והשמנת המתוקה
- מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומערבלים במשך 3-2 דקות במהירות נמוכה - בינונית עד לאיחוד החומרים.
- לאחר מכן מוסיפים למיקסר את החמאה, הברנדי (או אלכוהול) והמלח וממשיכים ללוש במהירות בינונית-גבוהה במשך כ -10 דקות. הבצק צריך להיות רך, אלסטי ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח, יוצרים מהבצק כדור ומעבירים לקערה מעט מקומחת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח במשך שעה עד שעתיים.
- מכינים ניירות אפייה: גזורים לצורת ריבועים בגודל הסופגנייה הרצויה.
- לאחר שהבצק תפח, מוציאים אותו על משטח מקומח ומחלקים את הבצק ל-18 חתיכות
- מכדררים כל חתיכת בצק לכדור ומועכים אותו מעט, את הכדור מניחים על ריבועי נייר האפייה שגזרנו
- מכסים את הכדורים בניילון נצמד או מגבת ומתפיחים פעם שניה במשך כשעה עד שעה וחצי, עד לקבל כדורים תפוחים
- מחממים שמן עמוק בסיר רחב, לחום 165-175 מעלות
- מכניסים את עיגולי הבצק עם נייר האפייה לתוך השמן החם ומטגנים משני הצדדים במשך כדקה וחצי מכל צד עד להשחמה נאה.
- מעבירים לקערה לצינון עד לקישוט.
- מקשטים בגנאש שוקולד, קצפת, ריבה או כל מה שאוהבים.
בהצלחה רבה וחנוכה שמח.