עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מה עומד מאחורי המחסור המתמשך בתרופות
מחסור בתרופות מצילות חיים נמשך מזה כמה חודשים והאור עדיין לא נראה בקמה המנהרה. במשרד הבריאות טוענים ש"התערבות המדינה נעשית במקרים בהם השוק לא מסדיר את עצמו וישנו חשש לסכנה לבריאות המטופלים"
מה עומד מאחורי המחסור בתרופות בבתי המרקחת? מפניות שהגיעו לגלי צה"ל עולה כי חלק מהתרופות שחסרות מצילות חיים ובהן אתופן, ליריקה וכדורים המיועדים לחולי סרטן.
עוד דווח שהרופאים נותנים מרשם תרופות, עם זאת מזהירים כי אינן קיימות במלאי, כאשר גם בבתי המרקחת מתריעים על המחסור בתרופות מזה כמה חודשים.
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה כי "תפיסת המדיניות שנהוגה בישראל זהה לזו של מדינות ה-OECD, כלומר ניהול ורכש התרופות נמצא באחריות הארגונים הרפואיים והחברות המשווקות. התערבות המדינה נעשית במקרים בהם השוק לא מסדיר את עצמו וישנו חשש לסכנה לבריאות המטופלים".
עוד הוסיפו במשרד כי בתחילת השבוע הורה מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' נחמן אש, לכלל המוסדות הרפואיים וליבואנים והיצרנים של תרופות ואביזרים רפואיים, לבצע בדחיפות ובאופן שוטף בדיקה יסודית בדבר יכולת הספקים להתחייב לאספקה במועדים הנדרשים ובכמות הנדרשת.
כמו כן, הנחה המנכ"ל לבצע איתור, מיפוי וסיווג של פריטים קריטיים, לבצע הזמנות אצל יותר מספק אחד, לנטר באופן מתמיד מול הספקים ולחייבם להשלמת פריט תחליפי, וכן להדק את שיתופי הפעולה בין המוסדות הרפואיים, על מנת שתתאפשר השאלת מלאי. יש לציין שמשרד הבריאות מאשר יבוא חלופות תחת תקנה 29.