עוד מ׳ידיעות׳: הגורם הביטחוני הבכיר טוען: ״אנחנו כעת יותר קרובים לעסקת חטופים ממה שהיינו מאז הפעימה הראשונה לפני שנה״.
מתכון לפטיפור מכל הלב
פטיפור יוקרתי ומשובח המורכב משתי שכבות, שכבה של חטיף פיצוחים ושכבה של בצק פריך המעניקים יחד את טעם המיוחד לפטיפור בריא יותר ומיוחד
מתכון לפטיפור מכל הלב / שחר שולמית
המצרכים לפטיפור מכל הלב:
מידות אוניברסליות
לחטיף הלבבות: (להכין יום קודם)
- 100 גרם מישמשים מיובשים
- 150 גרם תמרים מגולענים
- 100 גרם חמוציות
- 100 גרם אגוזי פקאן טבעיים
- 50 גרם זרעוני דלעת
- 100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
- 200 גרם גרנולה(כל סוג שאוהבים)
- 1/3 כוס סילאן
- 1 כפית מחוקה קינמון
לבצק פריך שקדים:
- 100 גרם אבקת סוכר
- 250 גרם קמח
- 50 גרם אבקת שקדים
- 150 גרם חמאה (או מחמאה)
- צבע מאכל צהוב (אופציונלי)
- 1 ביצה גודל לארג'
אופן ההכנה לפטיפור מכל הלב:
הכנת פטיפור מכל הלב:
- טוחנים במעבד מזון את כל המצרכים למסה אחידה
- (זה לוקח כמה דקות ויש צורך לעזור ולהוריד עם מרית את המסה שנדבקת לדפנות המעבד)
- דוחסים את המסה היטב לתבניות ומקפיאים לפני חילוץ
- מחממים תנור ל170 מעלות
הכנת בצק פריך שקדים:
- שמים במעבד מזון את כל המצרכים מלבד הביצה וצבע המאכל ומערבבים עד למצב פירורי
- מערבבים את הביצה עם צבע המאכל ומוסיפים אותם למעבד ומעבדים עד לאיחוד ותו לא
- מרדדים את הבצק בין 2 דפי גיטרה או 2 ניירות אפיה לעובי של 3 עד 4 מילימטר ומקפיאים כשעה
- קורצים בקורצן את הבצק למשולשים ומעבירים אותם אל תבנית שעליה מונח משטח סילפאן (בהעדר משטח סילפאן מניחים את חתיכות הבצק מעל נייר אפיה)
- מקפיאים שוב את הבצק שקרצנו כ1/2 שעה לפני שאופים בין 12 ל15 דקות או עד שהבסיסים מוכנים (ממליצה להניח מעל הבצק נייר אפיה בזמן האפיה כדי לשמר את הגוון של עוגיות הבסיס)
- הערה: הקישוטים נעשו משאריות בצק השקדים
אופן ההרכבה:
- מצמידים כל עוגיית בסיס לחטיף כל טוב במעט ממרח תמרים
- מצמידים גם את הקישוטים עם מעט ממרח
בהצלחה רבה ובתאבון