עוד מ׳ידיעות׳: הגורם הביטחוני הבכיר טוען: ״אנחנו כעת יותר קרובים לעסקת חטופים ממה שהיינו מאז הפעימה הראשונה לפני שנה״.
מתכון לקוסקוס מתוק בעיטור שקדים
מחפשים מנה שתשדרג לכם את הארוחה? קבלו מנת קוסקוס משובחת וטעימה המשולבת בקינמון, אגוזי מלך וצימוקים מוגשת בעיטור של שקדים מולבנים ומעניקה יוקרה לסעודה
מתכון לקוסקוס מתוק בעיטור שקדים / שחר שולמית
המצרכים לקוסקוס מתוק בעיטור שקדים:
מידת כוס חד פעמית סטנדרטית לשתייה קרה
- 4 כוסות קוסקוס יבש
- 4 כוסות מים
- 4 כפות שמן
- 1 כפית מלח
לתיבול:
- 4 כפיות שטוחות קינמון
- 4 כפות גדושות סוכר
- 50 גרם אגוזי מלך גרוסים גס
- 50 גרם צימוקים כל סוג מתאים
לעיטור:
- 100 גרם פרוסות שקדים מולבנים
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה לקוסקוס מתוק בעיטור שקדים:
- מניחים בקערה (שמתאימה למיקרוגל עם מכסה) את הקוסקוס עם המים, השמן והמלח, מערבבים היטב ומניחים בצד מכוסה במשך שעה
- מעבירים את הקערה למיקרוגל למשך 4 דקות על העוצמה הכי גבוהה, מוציאים ומערבבים היטב
- מחזירים את הקערה שוב כשהיא מכוסה למיקרוגל ל4 דקות נוספות ומערבבים שוב
- מתבלים את הקוסקוס עם יתר המצרכים מלבד השקדים, מערבבים היטב ומניחים במיקרוגל מכוסה פעם שלישית למשך 4 דקות על העוצמה הכי גבוהה ומערבבים היטב
- מכניסים שוב פעם רביעית ואחרונה את הקוסקוס המתובל למיקרוגל לאידוי אחרון של 4 דקות, מערבבים היטב ומניחים מכוסה עד להגשה
הכנת העיטור:
- מטגנים את השקדים עם השמן ומפזרים אותם על גבי הקוסקוס ומתענגים
הערה: ניתן להניח את הקוסקוס בתוך שקית קוקי ולהניח בתוך הסיר של החמין למשך כל הלילה. למחרת תקבלו תוספת קוסקוס נהדרת לחמין מתוקה ומקורמלת
בהצלחה רבה ובתאבון