אדר גיציס: חיל האוויר יירט לפני זמן קצר מטרה אווירית חשודה שעשתה את דרכה לשטח הארץ מלבנון. המטרה יורטה בטרם חצתה לשטח הארץ.
מתכון לעוגת שכבות מושחתת עם חטיף נוגט שוקולד
לכל אלו שאוהבים עוגות מושקעות העוגה הזו בשבילכם, עוגת שכבות מושחתת ומלאת טעמים משולבת בחטיף נוגט ושוקולד ומעניקה יוקרה וטעם משובח לכל אירוע חגיגי
מתכון לעוגת שכבות מושחתת עם חטיף נוגט שוקולד / שחר שולמית
המצרכים לעוגת שכבות מושחתת עם חטיף נוגט שוקולד:
מידות אוניברסליות
העוגה התחתונה מורכבת מ2 שכבות וציפוי גנאש פקאן ומעליה חטיף נוגט שוקולד על שוקולד
- רינג מרובע גודל 25/25 סנטימטר
- תבנית סיליקון מרובעת גודל 18/18 סנטימטר
לשכבת הבסיס בעוגה התחתונה:
- 2 ועוד 1/4 כוסות קמח
- 1 כוס קוקוס
- 3/4 כוס סוכר
- 1 אבקת אפיה
- 1 סוכר וניל
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 2/3 כוס שמן
לשכבה העליונה בעוגה התחתונה:
- 6 ביצים גודל לארג'
- 1/2 כוס סוכר
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1/2 כוס שמן
- 2 כפות קפה נמס מגורען
לציפוי פקאן:
- 200 גרם שוקולד לבן
- 100 גרם ממרח פקאנולד (או ממרח חלבה)
- 4 כפות שמן
לחטיף נוגט (שכבה עליונה בעוגה העליונה):
- 70 גרם שוקולד לבן
- 70 גרם שוקולד מריר
- 3 כפות שמן
- 120 גרם אבקת נוגט
- 40 גרם אבקת שקדים
למרקיז:
- (השכבה התחתונה בעוגה העליונה)
- 250 גרם שוקולד מריר
- 340 גרם חלב מרוכז
- 90 גרם חמאה
- 50 גרם חמוציות
- 50 גרם מקלות שקדים
- 50 גרם מקלות פיסטוק
- 270 גרם ביסקוויטים טחונים
אופן ההכנה לעוגת שכבות מושחתת עם חטיף נוגט שוקולד:
הכנת שכבת הבסיס בעוגה התחתונה:
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות
- מניחים בקערה את כל המצרכים היבשים ומערבבים אותם עם כף
- מוסיפים את המצרכים הרטובים ומעבדים עד לאיחוד
- משטחים את המסה בתוך רינג שנמצא מעל משטח אפיה עם נייר אפיה ומניחים בצד
הכנת שכבה העליונה בעוגה התחתונה:
- מניחים בקערה את השוקולד עם השמן והקפה וממיסים אותם במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד לאיחוד(זה מסתדר בערך לאחר 3 עד 4 סבבים)
- מקציפים במיקסר את הביצים כ3 דקות ומוסיפים להם את הסוכר ומקציפים עד למראה בהיר ותפוח
- מוסיפים לקצף את מסת השוקולד ומערבבים היטב עד לאיחוד
- יוצקים את המסה מעל שכבת הבסיס ואופים את העוגה בעלת 2 השכבות כ30 דקות או עד שהשכבה השוקולדית מוכנה (לא לייבש יותר מידי את העוגה)
הכנת ציפוי פקאן:
- ממיסים בבן מרי את השוקולד עם הממרח עד לאיחוד
- מוסיפים את השמן ומאחדים מסה
- יוצקים את הציפוי מעל העוגה ועם מרית מורחים אותו על כל שטח העוגה
- מטיחים את העוגה על גבי השיש כי לפלס את הציפוי
- מעבירים סכין בין העוגה לרינג כדי שיהיה קל יותר לשחרר אותה לאחר הקפאה ומקפיאים אותה כשעתיים
- כשמוציאים אותה מהמקפיא מעבירים שוב סכין מסביב ומשחררים בזהירות את הרינג מהעוגה
- ממתינים מספר דקות לפני חיתוך הקצוות כי הציפוי עלול להיסדק
- חותכים קצוות מסביב לעוגה ומגלים את השכבות היפות
הכנת חטיף נוגט (שכבה עליונה בעוגה העליונה):
- ממיסים בבן מרי את השוקולדים עם השמן עד לאיחוד
- מוסיפים למסה את אבקת הנוגט ואבקת השקדים ומערבבים היטב ומשאירים את המסה בבן מרי עוד כ2 דקות כדי שתהיה חמימה ונוחה למזיגה
- יוצקים את המסה לתבנית הסיליקון שנמצאת מעל משטח ומטיחים אותה בעדינות על גבי השיש כדי לפלס את המסה
- מקפיאים ומכינים בינתיים את השכבה הנוספת והאחרונה
הכנת מרקיז:
- מניחים בקערה את השוקולד עם החמאה והחלב המרוכז וממיסים בפולסים של 30 שניות עד לאיחוד
- מוסיפים את התוספות ומערבבים
- מוסיפים את הביסקוויטים ומאחדים מסה
- יוצקים את המסה מעל השכבה העליונה שבתבנית הסיליקון ועם היד משטחים אותה
- מקפיאים לפני חילוץ
- מחלצים את הממתק מתבנית הסיליקון ומניחים אותו מעל העוגה התחתונה ומקשטים לפי טעמכם
- (אני פיזרתי מעט קוקוס מקורמל והוספתי כיתוב ומעט קישוטים )
בהצלחה רבה ובתאבון