מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 22°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 27°c
אשדוד 24°c
י"ג תשרי התשפ"ה | 15.10.2024
תל אביב 24°c
באר שבע 22°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 27°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקוויאר מתוק - עיגולים קטנים צבעוניים ומדליקים

ראיתם פעם פטיפורים ממולאים בעיגולים קטנים צבעוניים ולא הבנתם מה זה? קבלו מתכון לקוויאר – עיגולים צבעוניים וטעימים המתאימים כקישוט לפטיפורים, עוגות ומגוון קינוחים

מתכון לקוויאר מתוק - עיגולים קטנים צבעוניים ומדליקים
פטיפור ממולא בקוויאר צילום: שולמית שחר

מתכון לקוויאר מתוק - עיגולים קטנים צבעוניים ומדליקים / שחר שולמית

המצרכים לקוויאר מתוק - עיגולים קטנים צבעוניים ומדליקים:

  • 100 גרם מחית שאוהבים (אני הכנתי ממחית שזיפים שהכנתי/לפי צבע המחית יתקבל צבע הקוויאר)
  • 150 גרם מים
  • 50 גרם סוכר
  • 5 גרם אגר אגר
  • 20 גרם סוכר
  • 1/2 ליטר שמן (לא לשימוש בתוך המתכון אלא רק כדי לזלף לתוכו את הקוויאר, צריך שהשמן יהיה מספר שעות במקפיא לפני שמשתמשים בו ואחרי שמוציאים ממנו את הקוויאר ניתן להשתמש בשמן לכל מטרה הוא לא נהרס)

אופן ההכנה לקוויאר מתוק - עיגולים קטנים צבעוניים ומדליקים:

  1. מניחים בסיר קטן את המחית עם המים והסוכר (50 גרם) ומתחילים להרתיח
  2. בקערית קטנה מערבבים את האגר אגר עם הסוכר (20 גרם) ומוסיפים אותם לסיר ומערבבים כל הזמן עד לסיום הבישול (הנוזל צריך לרתוח מספר דקות)
  3. מצננים מעט ומעבירים את הנוזל לבקבוק לחיץ ומטפטפים אותו טיפה אחר טיפה לתוך השמן הקר מאוד
  4. בסיום מסננים את הקוויאר מתוך השמן ושוטפים אותו היטב במים כשהוא במסננת (משאירים אותו במסננת כדי לסנן היטב את הקוויאר מהמים)
  5. מעבירים את הקוויאר לקופסא לשימוש לפי צורך וניתן להקפיא את מה שנותר ממנו לשימוש עתידי

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art