עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
אבל כבד בציונות הדתית: ראש ישיבת 'הר המור' הגאון רבי מרדכי שטרנברג זצ"ל
עולם התורה בקרב הציונות הדתית התעטף הערב באבל כבד לנוכח הבשורה המעציבה על הסתלקותו של הגאון הרב מרדכי שטרנברג זצ"ל ראש ישיבת 'הר המור' ומגדולי הרבנים בציונות הדתית שהלך לעולמו בגיל 74 לאחר מחלה | משה ויסברג על הרבצת התורה והספרים הרבים שחיבר
ברוך דיין האמת: מבית החולים בירושלים מגיעה הערב (שני) הבשורה הקשה על הסתלקותו של הגאון הרב מרדכי שטרנברג זצ"ל ראש ישיבת 'הר המור' לאחר שחלה במחלה הנוראה והוא בן 74 בפטירתו.
בשנה האחרונה חלה הרב במחלה הקשה ועבר טיפולים קשים ורבים התפללו לרפואתו השלמה, אך למגינת כל לב הוא השיב את נשמתו ליוצרה.
הרב שטרנברג נולד בכ"ג אייר תש"ח בכפר פינס, לאביו הרב משה שטרנברג, שהיה רב היישוב. טרם הגיעו לגיל בר-מצווה נפטר אביו, ואימו מרת רבקה עמרה עם ארבעת ילדיה לגור בירושלים.
בבחרותו למד בישיבת 'נתיב מאיר' ולאחר מכן בישיבת כנסת חזקיהו בכפר חסידים, בה למד בחברותא כשנה וחצי עם ראש הישיבה הגאון רבי אליהו מישקובסקי זצ"ל, ממנו שאב את דרך הלימוד.
בהגיעו לפרקו נשא את בתו של הרב משה לוין, רבה הראשי של נתניה.
בהמשך עבר בעקבות אחיו התאום, הרב עמיאל שטרנברג, לישיבת 'מרכז הרב' בירושלים, שם למד בעיקר אצל הרב מרדכי פרום ואצל ראש הישיבה הגאון הרב אברהם שפירא זצ"ל. כמן כן שימש כר"מ בישיבת ניר קריית ארבע יחד עם הרב מיכאל הרשקוביץ.
בגיל 25 מונה לר"מ בישיבת 'מרכז הרב' על ידי הגאון הרב צבי יהודה הכהן קוק זצ"ל. במהלך השנים לימד הרב שטרנברג את השיעור המבוגר בישיבה והתאפיין בשיעורי גמרא מעמיקים. רבנים רבים המשמשים כרמי"ם בישיבות למדו אצלו, והוא נחשב כבעל השפעה בלימוד עיון בישיבות מהזרם הדתי לאומי.
בשנת תשמ"ח הוסמך לרבנות ולדיינות על ידי ראש ישיבת מרכז הרב והרב הראשי לישראל הגאון הרב אברהם שפירא זצ"ל.
בשנת תשנ"ח נמנה עם קבוצת הרבנים שפרשה מישיבת 'מרכז הרב' והקימה את ישיבת הר המור אשר הוא עומד בראשה לצד אחיו הרב עמיאל. עד לפרישה לימד במכון מרחבים בירושלים.
הרב שטרנברג לימד בעבר גם בישיבת בית אל ובישיבת אור עציון. וכן לימד בישיבות 'עטרת' ירושלים, מעלה אליהו, עטרת נחמיה ובבית המדרש הקהילתי בגבעת שמואל. תלמידים מישיבת שבי חברון היו באים לשמוע שיעורים מפיו בירושלים.
הרב חיבר ספרים רבים ביניהם 'לעסוק בדברי תורה' – הגישה לתורה ודרכי לימודה, 'תורתך אהבתי' – בענייני מצוות תלמוד תורה; 'בית נאמן בישראל' – יסודות קשר הנישואין והדרכים לבנייתו; 'כי הם חיינו': למהותה של תורה ודרכי קניינה; 'באמונתו יחיה' – שיחות הדרכה לחיים של אמונה; 'להרים את הדגל' – על לימוד הגמרא בדורנו, תשע"ו
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.