עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
260 פרויקטים בסבסוד של עשרות מיליונים: המהלך של משרד החקלאות
משרד החקלאות יסבסד 260 פרויקטים לקידום שימור קרקע וחקלאות משמרת בהיקף כולל של כ-20 מיליון ₪ | המהלך יטפל בתופעות של פגיעה במשאב הקרקע על רקע שינויי האקלים
משרד החקלאות יסבסד 260 פרויקטים לקידום שימור קרקע וחקלאות משמרת בהיקף כולל של כ-20 מיליון ₪.
ועדת התמיכות, בראשות ד"ר דוד אסף, סמנכ"ל בכיר לניהול משאבי סביבה, אישרה 260 בקשות בתקציב של 19.4 מיליון ₪, במטרה לתמרץ את החקלאים לנקוט בצעדים הכרחיים לשימור הקרקע ולקדם עיבוד משמר וחקלאות משמרת, המהווים כלים לצמצום השפעות שינויי האקלים על החקלאות והקרקע. המטרה במהלך: לבסס חוסן אקלימי לאזרחי ישראל, ולהביא להיענות נרחבת ככל הניתן לעיבוד ושימור הקרקע בקרב חקלאי ישראל.
במסגרת זו, 65% מהתקציב, יוקצה לטובת סבסוד 135 פעולות ואמצעים הננקטים לשם שימור הקרקע החקלאית, לרבות: זריעת רצועות חיץ, זריעת ערוצים, זריעת תעלות ניקוז, התקנת ניקוז תת קרקעי, בניית שיחים מעפר או אבן, בניית תעלות ניקוז חקלאיות ועוד; 16% מהתקציב יוקצה ל-43 פרויקטים לעיבוד משמר וחקלאות משמרת. פרויקטים אלה כוללים פעולות לשם שימור משאב הקרקע בשטחים החקלאיים באמצעות ממשקים שונים, לרבות: הפחתת עיבודים ואי פליחה בגידולי שדה – בעל ושלחין; ניהול עשבים וכיסוי צמחי מלא במטעים נשירים; מטעי חוחובה ושקד; 11% מהתקציב יוקצה לנוהל תמיכה במיכון ייעודי לשימור קרקע ל-26 בקשות לטובת סיוע ברכישת ציוד טכנולוגי המאפשר הפחתת עיבודים או השארת חיפוי צמחי, בגידולי שדה או מטעים; כ-5% מהתקציב יוקצה ל-43 פרויקטים תחת נוהל תמיכה בתחזוקה שוטפת של מערכות שימור קרקע.; ולבסוף, 3% הנותרים יועברו ל-13 פרויקטים במסגרת נוהל תכנון כולל וביצוע סקרים הננקטים לשם שימור קרקע חקלאית, לרבות גיבוש תכניות אסטרטגיות לטיפול בתופעות של סחיפת קרקע, בעיות רטיבות או המלחה.
במשרד החקלאות הסבירו כי הקרקע היא משאב טבעי מתכלה, המהווה את בסיס התמיכה למערכות אקולוגיות רבות על כדור הארץ. ככזו, הקרקע מספקת לאדם ולסביבה שירותים רבים כמו אספקת מזון ומוצרי גלם, תומכת בתהליכי המחזור של מים, ובמאמצי הבינוי והתשתיות. אולם, קצב גריעת הקרקע הוא פי 100 מקצב היווצרות קרקע פורייה באופן טבעי, ובמציאות של מזג אוויר משתנה וקיצוני, תופעות של סחף וגריעת קרקע הן אתגר בקנה מידה גלובאלי, המסכן את היקף הקרקעות הפוריות ואת כלל הספקת המזון הסדירה בעולם, לאור חשיבות הנושא, ארגון המזון והחקלאות של האו"ם (FAO: Food and Agriculture Organization) מציין מידי שנה את "יום הקרקע" ב-5 בדצמבר במטרה להגביר את המודעות לנושא ולעודד פעולות לטיפול בו.