מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 14°c
חיפה 16°c
ירושלים 9°c
בית שמש 12°c
בני ברק 30°c
אשדוד 16°c
כ"ד חשון התשפ"ה | 25.11.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 14°c
חיפה 16°c
ירושלים 9°c
בית שמש 12°c
בני ברק 30°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפוקצ'ה דגים משגעת בקלי קלות

מתכון נהדר לפוקאצ'ה מעניינת ושונה, משולבת בשווארמה דגים חגיגית ומשובחת ומעניקה מנת פרווה מושלמת לכל אוהדי הפוקאצ'ות

מתכון לפוקצ'ה דגים משגעת בקלי קלות
פוקצ'ה דגים משגעת בקלי קלות צילום: נועם זיגדון

מתכון לפוקצ'ה דגים משגעת בקלי קלות / נועם זיגדון

המצרכים לפוקצ'ה דגים משגעת בקלי קלות:

כוס מדידה חד פעמית חמה

כמות: 5-6  פוקצ'ות

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • ½ כוס שמן
  • ¼-3 כוסות מים פושרים

לתערובת הדגים:

  • 4 בצלים פרוסים דק
  • 4 חתיכות דג נילוס חתוך לקוביות
  • ½-1 כפות תבלין שוארמה
  • 1 כפית כורכום
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כף מלח
  • 1 כפית כמון
  • ¼ כוס שמן

אופן ההכנה לפוקצ'ה דגים משגעת בקלי קלות:

הכנת הבצק:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד במשך כ-6 דקות
  2. מניחים בצד להתפחה במשך כשעה
  3. מחלקים את הבצק ל5-6 כדורים

הכנת תערובת הדגים:

  1. בקערה, מערבבים יחד את כל מצרכי תערובת הדגים עד לאיחוד
  2. מניחים את התערובת בצד למשך חצי שעה לספיגת טעמים

הכנת הפוקצ'ה:

  1. פותחים כל כדור בצק לעיגול ומניחים במרכז כמות נדיבה מתערובת הדגים
  2. מזלפים מעל מעט שמן זית
  3. ומניחים בצד להתפחה במשך כ-20 דקות
  4. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ-25 דקות
  5. בעת ההגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומזלפים טחינה

בהצלחה רבה ובתאבון.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art