עמית סגל ב'ידיעות': כשבבית הלבן ממתינות שנתיים עם הממשל הידידותי בהיסטוריה, מבחינת נתניהו סדר הפעולות הוא קודם המלחמה, אח"כ איראן, אח"כ סעודיה, אח"כ גיוס. החוק יהיה עם יותר מכסות ויותר צווים, אבל יפטור את שאר הלומדים מהסנקציות הפליליות. החרדים יצאו אופטימיים מפגישה עם רה"מ ושר הביטחון. ההערכה היא שגברו הסיכויים לאישור חוק חדש.
מתכון לטארטלטים במילוי קרם קוקוס ומוס תפוחים
קינוח חלבי חגיגי ומלא טעם, טארטלטים הממולאים בקרם קוקוס ומוס תפוחים, מקושטים בבראס אגוזים המעניקים את הקרנצ'יות המיוחדת לטעם משודרג ומוצלח יותר
מתכון לטארטלטים במילוי קרם קוקוס ומוס תפוחים / שחר שולמית
המצרכים לטארטלטים במילוי קרם קוקוס ומוס תפוחים:
מידות אוניברסליות
- אריזת 40 יחידות של טארטלטים מרובעים קטנים
למוס תפוחים:
- 8 גרם ג'לטין
- 40 גרם מים
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 250 גרם רסק תפוחי עץ
- 4 כפות אבקת סוכר
- 1 כף קינמון
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
לקרם קוקוס:
- 250 גרם קרם קוקוס
- 50 גרם חמאה
- 50 גרם חלמונים
- 50 גרם סוכר
- 10 גרם קורנפלור
- 30 גרם קוקוס קלוי
אופן ההכנה לטארטלטים במילוי קרם קוקוס ומוס תפוחים:
הכנת מוס תפוחים:
- מכינים יום קודם את מוס התפוחים ומקפיאים אותו
- מערבבים את המים עם הג'לטין בכוס ומשאירים בצד ל30 דקות
- מערבבים בקערה רסק תפוחים/ סוכר וקינמון
- מחממים את הג'לטין במיקרו במשך כ-10 שניות עד שהוא נוזלי ומוסיפים אותו בהדרגה למסת רסק התפוחים ומערבבים היטב
- מקציפים את השמנת המתוקה למרקם יוגורט ומאחדים בתנועות קיפול את רסק התפוחים עם השמנת המוקצפת
- יוצקים את המוס לתבניות ומקפיאים היטב לפני חילוץ
הכנת קרם קוקוס:
- שמים את קרם הקוקוס והחמאה בקערית במיקרוגל ומביאים לרתיחה
- במקביל שמים בקערה נוספת את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור ומערבבים היטב
- מוסיפים את קרם הקוקוס הרותח בהדרגה לקערת החלמונים ומערבבים היטב מוסיפים את הקוקוס הקלוי ומטמיעים אותו במסה
- (ערבוב החומרים צריך להיות מהיר לפני שהקורנפלור יסמיך את המסה ויקשה למזוג אותה לטארטלטים) ממלאים 3/4 מגובה הטארטלטים ואופים אותם כ10 דקות בתנור שחומם ל160 מעלות
- מצננים ומניחים מעל קרם הקוקוס את מוס התפוחים ומקשטים לפי טעמכם
- מקשטים בבראס /שברי שוקולד ופטל מיובש או כל מה שאוהבים.
בהצלחה רבה ובתאבון