מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 22°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 27°c
אשדוד 24°c
י"ג תשרי התשפ"ה | 15.10.2024
תל אביב 24°c
באר שבע 22°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 27°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למיני קרמשניט במילוי קרם פטסייר

מאפה אישי ומוצלח, קרמשניט במילוי של קרם פטיסייר ובציפוי של שוקולד לבן, מתאים כקינוח חלבי כשמתחשק לכם לפנק מישהו במאפה חלבי ומשובח

מתכון למיני קרמשניט במילוי קרם פטסייר
מיני קרמשניט במילוי פטסייר צילום: אתי זוהר

מתכון למיני קרמשניט במילוי קרם פטסייר / אתי זוהר

המצרכים למיני קרמשניט במילוי קרם פטסייר:

  • 1 חב' בצק עלים

לקרם פטסייר:

  • 1/4 כוס קורנפלור (כוס חד פעמי חם) 25 גרם
  • 1 + 1/4 כוסות חלב קר (250 מ"ל)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 חלמונים
  • 2 שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 חב' פודינג וניל

לפיזור:

  • אבקת סוכר

לציפוי:

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 50 גרם חמאה

לזילוף:

  • 1 כף שמן קנולה
  • 50 גרם שוקולד חלב

אופן ההכנה למיני קרמשניט במילוי קרם פטסייר:

  1. לוקחים בצק עלים חותכים אותו לריבועים קטנים בגודל חצי קלף
  2. מניחים את ריבועי הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה ומעל הבצק מניחים נייר אפיה נוסף, מעליו מניחים תבנית נוספת בכדי שהבצק לא יתפח.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים בהמשך כ 25 -30 דקות, עד להזהבה נאה.
  4. מוציאים ומצננים.

הכנת קרם פטיסייר:

  1. בסיר חלבי מערבבים רבע כוס קורנפלור עם כמה טיפות חלב קר ומערבבים היטב היטב שלא יהיו גושים
  2. יוצקים בהדרגה לסיר כל פעם מעט מהחלב ומוסיפים את הסוכר, סוכר וניל וחלמונים ומערבבים היטב היטב ומהר.
  3. מחממים על אש בינונית את כל המצרכים ומבשלים מספר דקות תוך כדי ערבוב תמידי ומהיר, עד שרואים שהתערובת מסמיכה (מעט דומה לתערובת של פחזניות)
  4. מקררים על השיש בטמפרטורת החדר ומכניסים למקפיא למשך כשעה וחצי
  5. מוציאים ומערבבים היטב היטב
  6. בקערה נפרדת מקציפים על מהירות עוצמתית את השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר וחבילת פודינג וניל, עד שקבלת קצף מעט נוקשה ולא רך.
  7. מעבירים את השמנת המוקצפת לקערה אחרת ושמים את קרם הפטיסייר בקערת המיקסר. אין צורך לשטוף את הקערה משאריות השמנת מתוקה.
  8. מקציפים היטב שלא יהיו גושים ומוסיפים בהדרגה את השמנת המוקצפת לקרם הפטיסייר. בכל פעם 2 כפות עד לגמר הקצפת.

אופן ההרכבה:

  1. מניחים ריבועי בצק האפוי
  2. בעזרת שקית זילוף, מזלפים מהקצפת על הריבועים ומניחים מעל הקצפת ריבוע נוסף
  3. מצפים בשוקולד לבן או באבקת סוכר

הכנת הציפוי:

  1. ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה ומערבבים היטב
  2. מוסיפים כף שמן קנולה ומערבבים היטב לאיחוד
  3. מורחים את השוקולד המומס מעל העוגה בצורה אחידה
  4. ממיסים שוקולד חלב בשקית זילוף ומזלפים פסים מעל השוקולד הלבן ובעזרת קיסם עושים קישוט
  5. שומרים בהקפאה עד שעה לפני ההגשה

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום