מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 22°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 27°c
אשדוד 24°c
י"ג תשרי התשפ"ה | 15.10.2024
תל אביב 24°c
באר שבע 22°c
חיפה 23°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 27°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוף עם תפוחי אדמה ובטטה ברוטב מתקתק

ארוחת צהריים מוצלחת וטעימה עם כרעיים עוף, פרוסות תפוחי אדמה ובטטה, בשילוב טבעות בצל, מגוון תבלינים וסילאן המעניק את טעמו המתקתק לארוחה בשרית מושלמת

מתכון לעוף עם תפוחי אדמה ובטטה ברוטב מתקתק
עוף עם תפוחי אדמה ובטטה ברוטב מתקתק צילום: אפרת ושדי

מתכון לעוף עם תפוחי אדמה ובטטה ברוטב מתקתק / אפרת ושדי

המצרכים לעוף עם תפוחי אדמה ובטטה ברוטב מתקתק:

  • 4 כרעיים
  • 8 תפוחי אדמה אדומים קלופים ופרוסים לעיגולים
  • 1 בטטה גדולה קלופה ופרוסה לעיגולים
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לטבעות
  • למרינדה:
  • 1/2 כוס שמן
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס סילאן
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף גדושה אבקת מרק עוף
  • 1 כף גריל עוף
  • 1/2 כף פלפל שחור גרוס
  • 1.5 כוסות מים

אופן ההכנה לעוף עם תפוחי אדמה ובטטה ברוטב מתקתק:

  1. בתבנית מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה, הבצל והבטטה ועליהם מניחים את חלקי העוף.
  2. בקערה מערבבים יחד את כל מצרכי המרינדה עד לקבלת רוטב חלק
  3. שופכים את הרוטב על העוף , תפוחי האדמה והבטטה ומעסים היטב בכדי שכולם יקבלו מהרוטב.
  4. מכסים בנייר אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים במשך שעה וחצי עד שעתיים.
  5. בתום האפייה מסירים את נייר האפייה והכסף ומכניסים לתנור ל10 דקות נוספות לקבלת גוון שחום ויפה.
  6. מגישים עם אורז לבן ומתענגים.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art